A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hülye hotelek az igazán ínyenceknek

Vágólapra másolva!
Fészekszoba, könyvtár hotel, villamosfülke. Csak néhány azon extrém szálláslehetőségek közül, amelyek rendhagyó kialakításukkal vagy elhelyezkedésükkel próbálnak minél több vendéget magukhoz csábítani. A világ legfurcsább szállodáit bemutató sorozatunk második részében többek közt New Yorkba, Hollandiába és a svájci hegyekbe kalauzoljuk olvasóinkat.
Vágólapra másolva!

Library Hotel New York - Nemcsak könyvmolyoknak

Manhattan belvárosában a könyvtár utcaként is ismert Madison sugárúton található a világ legszokatlanabb hoteleinek egyike. A könyvtár hotel alig pár lépésnyire a híres New York-i és Pierpont közkönyvtártól, valamint a bájos Bryant Parktól. Manhattan intellektuális negyedében bújik meg a végtelennek tűnő párhuzamos utcák között.

A könyvtár hotel többször elnyerte már a legjobb városi kishotel címmel járó elismerést, jóllehet a szálloda inkább hasonlít egy privát klubhoz, mint bármi máshoz. A szobák dekorációja és az egész szálloda fő témája a könyv.

Közel 200 ezer könyv oszlik meg tematikusan a szálloda 60 szobájában, A szállóvendég érdeklődési köre alapján válogathat vallási, társadalom- és természettudományi, világirodalmi, művészeti, történelmi, filozófiai és nyelvtudományi könyvekkel ellátott szobák között.

A belvárosi kishotel kifinomult art deco stílusával, kiegészítő luxusszolgáltatásaival nem tartozik a legolcsóbb városi hotelek közé. A 300-800 dollár közötti ár mellé minden szobában friss gyümölcs, sajttál és pezsgő fogadja a vendégeket. Akik túl fáradtak az olvasáshoz, azoknak az Amerikai Filmintézet által legjobbnak ítélt 100 film is a rendelkezésére áll.

Parrot Nest, Belize - Lakható fészek

Belizeben, a Mopan folyó mentén található trópusi dzsungelben két magaslesszerű nádfedeles luxus építmény bújik meg magasan lombok között. Ezek a közművesített, összkomfortos magaslesek leginkább a nagy számban élő papagájok és a közeli madárrezervátum okán épültek az ökoturisták számára.

A faházak 10-15 méter magasan állnak a fák koronájának szintjében, és mindegyikük egy szobával és fürdővel rendelkezik. A vendégek kedvence mégis a fedett terasz, ahol közvetlen kapcsolatot alakíthatnak ki a természettel, a lombok élővilágával és a levelek között fészkelő színpompás papagájokkal.

A közeli Mopan folyó mesebeli trópusi folyócska. Sekély vize kristálytiszta, inkább pataknak tűnik, de fürdőzésre, evezésre, kajakozásra kiválóan alkalmas.

A fészek lak legnagyobb előnye, hogy könnyű megközelíteni, ráadásul kifejezetten olcsónak számít.

Belize Cityből óránként indulnak buszok San Ignacióba, ahonnan taxival a Bullet Tree-vízesésig 7-8 dollár az út. A vízeséstől látványos dzsungelcsapáson keresztül 10 perces laza sétával megtaláljuk a tábort. A Parrot Nest Lodge-ban nincs főszezon. A szobaárak egész évben 40 és 50 dollár között mozognak.

Controversy Tram, Hollandia - Fülkeszobák

Leselejtezett városi villamosok újrahasznosítása kiváló ötletnek bizonyul Hollandiában is. A négy darab villamost az amszterdami forgalomból vonták ki néhány évvel ezelőtt, amelyek aztán a fővároshoz közeli Hoogwoud meseszép kisvárosában parkoltak le egy amolyan kreszparkban.

A villamosok belső kialakításában nagy szerepet játszottak a tulajdonosok személyes élményei, amelyeket Olaszországban, Franciaországban, Angliában és az Egyesült Államokban szereztek. Ennek megfelelően, francia, olasz, brit és amerikai szokásoknak megfelelően rendezték be a villamosszobákat, és a reggelit is az adott nemzet szokásaihoz igazodva állítják össze.

A villamosszobák fűthetők, és fürdőszobával is ellátták őket, továbbá tévé, rádió, tisztálkodószerek, hűtő, kávéfőző is található bennük.

A villamosszállót Amszerdamtól északra, a Markeni tó közelében találhatjuk. Hoogwoudba még vonattal is kiutazhatunk, ha elegünk lenne az amszterdami városi forgatagból. Az egyszerűség kedvéért a tulajdonos minden vendégért kimegy a vasút állomásra. A villamosszobák ára éjszakánként 40-50 dollár között változik.

Dog Bark Park Inn, Egyesült Államok - Kutyaház hotel

Az ásványi-anyag készletéről híres Idahóban a ércbányákon, 29 természetvédelmi területen, kilenc nemzeti parkon és Hemingway sírján kívül nem nagyon vannak turistalátványosságok.

Ám ha valakit mégis ebbe az északnyugati államba sodorna szél, ne hagyja ki a 95-ös út mentén Cottonwood városát! Itt található ugyanis a világ egyik legszokatlanabb panziója.

A családi vállalkozásként üzemelő panzió épületei hatalmas, élethű kutyaformára alakították, a kutyatesten belül pedig kétszintes "lakosztályok" születtek.

Mivel a tulajdonosok valamilyen elgondolásból nem helyeztek el se tv-t, se telefont a szobákban, az amerikai turisták ritkán élnek a cottonwoodi kutyapark nyújtotta örömökkel, inkább a külföldiek keresik fel a szállodát. Van ellenben reggeli, hajszárító, mikrosütő, hűtő, fürdőkád, kávéfőző, és idahói házi sütemények minden mennyiségben. A kutyaházak fából készültek, így szigorúak a dohányzás feltételei.

Idahóban sok turista keresi fel Balanced Rock (Ingó Szikla) Nemzeti Parkot. Nevét annak a 45 tonna súlyú sziklatömbnek köszönheti, amely néhány ezer éve egyik csúcsán áll. A parkban számos emléktáblát láthatunk Lewis & Clark felirattal. Meriwether Lewis és William Clark 1804-1806 között elsőként szelték át az amerikai kontinenst a Mississippitől a Csendes-óceánig. Térképeik, feljegyzéseik és leírásaik elsőként tudósítottak a Nyugatról, a határtalan lehetőségek és természeti gazdagság földjéről különösen Idaho tekintetében. Lewis és Clark miután átkeltek a hófödte Sziklás-hegységen, első amerikaiakként megpillanthatták a Csendes-óceánt.

Szintén Idaho államban található a Craters Of the Moon (a Hold Kráterei) Nemzeti Park. Lávamezők, bazaltoszlopok, kopár, különböző magasságú vulkáni kráterek teszik kietlenné, ugyanakkor érdekessé a tájat, amelyek a régmúlt vulkánjaira emlékeztetnek. A nemzeti park közelében található kutyaházakat 80 és 100 dollár között foglalhatjuk le egy éjszakára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!