Vágólapra másolva!
Idegenforgalmi szakemberek szerint az idei szezon legélénkebb hétvégéje zárult most vasárnap a Balatonnál, a tó partján rég nem látott tömegek hűsöltek.
Vágólapra másolva!

A szezon legélénkebb hétvégéje volt a mostani - nyilatkozta a távirati irodának Hoffmann Henrik, a siófoki Hotel Residence tulajdonos-igazgatója, aki szerint a jó időjárás mellett a sok színvonalas fesztivál vonzza idén a magyar tengerhez a tömegeket.

Az elmúlt tíz évben nem volt ekkora tömeg a Balatonnál, és ilyen nagy forgalom, mint ezen a hétvégén - számolt be tapasztalatairól Molnár Csilla, aki Balatonfenyvesen üzemeltet trambulint. Véleménye szerint az M7-es autópálya kiépülése óta könnyebb elérni a Balatont, ezért is keresi fel a korábbinál sokkal több belföldi turista a tó déli partjait egy-egy hétvégén.

Minden várakozásunkat felülmúlta az érdeklődés, a vendégek száma az előzetes becslések szerint elérte a 30 ezret - nyilatkozta az MTI-nek az idén debütáló, vasárnap véget érő zamárdi Balaton Sound fesztivál sajtófőnöke Vető Viktória.

Elmondása szerint Zamárdi szálláshelyei már a négynapos fesztivál első napjaiban elkeltek, sátorhely azonban akadt bőven a rendezvény helyszínén, de a kedvező időjárásnak köszönhetően nem járt pórul az sem, aki fedél nélkül maradt egy-egy éjszakára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről