Teljesen megújul a keszthelyi strand

Vágólapra másolva!
A legmodernebb technikai és építészeti megoldásokkal újították fel a XIX. század hangulatát idéző szigetfürdőt Keszthelyen. Megújult a strand egésze is, ahol mozgáskorlátozottak is biztonságosan közlekedhetnek.
Vágólapra másolva!

Az 1864-ben épült szigetfürdőben a leromlott állapotú kabinok helyett tágasabb előtetővel rendelkező, modern, fa szerkezetű kabinsort építettek. A beruházást a Balaton Fejlesztési Tanács 30 millió forintos pályázati és az önkormányzat 37 millió forintos támogatásával valósították meg.

További 44 millió forintba került a Kék Hullám Zászló minősítésű strand felújítása, melynek során sor került a teljes mederkotrásra és a fövenypart kialakítására. Új szociális blokkot építettek, a játszóteret a hagyományos játékokon kívül kalózhajóval is felszerelték. A térkővel kirakott sétányon a mozgáskorlátozottak is biztonságosan közlekedhetnek. A strand vendégei ingyen használhatják az óriás vízi csúszdát és a melegvizes élményfürdő medencét.

A későbbiekben a szigetre vezető átjáró híd, strandkerítés kialakítását és egy korhű sétacsónak-kikötő létesítését tervezik. Fényjátékok, lézershow, vízi játékok, zenei előadások megrendezésére alkalmas vízi színpadot építenek és helyreállítják az angyalos kutat, amely a XX. század elején a Balaton-parti sétány jelképe volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről