Vécé, mint turistalátványosság

Vágólapra másolva!
Turistalátványosság lett Minnesota államban a minneapolisi repülőtér férfivécéje, amelyben egy másik férfival való szexuális kapcsolat létesítésére tett kísérlet közben bukott le az amerikai szenátus egy homofób, a melegek jogai ellen ágáló konzervatív tagja.
Vágólapra másolva!

A június 11-i incidens óta feltűnően megnőtt a látogatottsága az illemhelynek, ahol szeméremsértő viselkedés miatt őrizetbe vették Larry Craig republikánus idahói szenátort - írja a helyi sajtó. A KTVB helyi televíziónak a repülőtér alkalmazottai elmondták, hogy a botrány kipattanása óta nagyon sok utas érdeklődik a szóbanforgó mellékhelyiség iránt, és nem azért, hogy szükségüket végezzék ott, hanem azért, hogy fényképeken örökítsék meg az álszent politikus lebukásának helyszínét.

Az erkölcscsősz politikusként ismert nős, háromgyermekes családapát egy lesben álló (pontosabban: ülő) civilruhás rendőr tartóztatta le, miután a vele szomszédos fülkében a szenátor félreérthetetlen jelzéseket tett arra, hogy férfi szexpartner után vágyik.

Noha pártbéli társai ejtették, a szenátor küzd a politikai túlélésért és jelenleg azon fáradozik, hogy egy bírósággal visszavonassa az előállításakor tett beismerő vallomását. A szenátus kedden újra összeült ülésén is megjelent, bár jövője továbbra is bizonytalan.

Az ultrakonzervatív politikus közben váratlan helyről, az egyéni szabadságjogokért küzdő ultraliberális szerevezettől, az ACLU-tól kapott támogatást, amely úgy véli, hogy az efféle csapdaállítás alkotmányba ütköző. Ha a rendőrség tényleg azt akarja megakadályozni, hogy egy illemhely futó szexkalandok helyszíne legyen, akkor a szándékos léprecsalás helyett inkább tartson rendszeres őrjáratokat, véli az ACLU.

A "családi értékek" kérlelhetetlen védelmezőjeként fellépő 62 éves szenátor azt állítja, hogy boszorkányüldözés folyik ellene. Melegaktivisták szerint viszont Craig egyszerűen a saját maga által is táplált homofóbia áldozata lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről