Indulnak a szezon eleji sítúrák

Vágólapra másolva!
Itthon még javában tart az októberi vénasszonyok nyara, de az igazi elvetemült síelők számára már most is vannak besíző ajánlatok, amelyek rendszerint olcsóbbak a főszezoni áraknál és más egyéb kedvezményeket is tartalmaznak.
Vágólapra másolva!

A síelés szerelmesei ilyenkor október közepén már alig várják, hogy az Alpokban, vagy a Tátrában lehulljon az eső hó, bakancsot húzzanak, lécet csatoljanak és nekivágjanak a lejtőknek. A legtöbb magyar síző januárra és februárra időzíti az éves rendes sítúrát, pedig a magasabban fekvő pályák, gleccserek már októberben is kitűnő hóviszonyokkal büszkélkedhetnek.

Az ismert osztrák gleccserpályák (például Mölltal, vagy Kaprun) szinte egész évben nyitva vannak, az őszi hónapokra pedig már a közel 3 ezer méteres magasság miatt a pályák minősége is jónak mondható. A hazai piacon lévő besízőtúrák is általában ezekre a helyekre koncentrálnak. Gyakori, hogy egyes sportszergyártók különböző akciók keretében ingyenes tesztelési lehetőséget is biztosítanak a besíző-turnusok résztvevőinek.

Forrás: [origo]
Mölltal

A Mölltal-i gleccsernél Flattachban már 11 800 forintért eltölthetünk 3 éjszakát egy ellátás nélküli apartmanban, de ehhez mg hozzá kell számolnunk a síbérletet is. Utóbbit akár Magyarországon is megvásárolhatjuk: a felnőtt háromnapos tikettért 21 500 forintot, a négynaposért 26 500 forintot kell fizetni. A gyerekbérletek ára 10 700 és 13 400 forint 3 és 4 napra.

A Mölltal-i gleccser különlegesség a föld alatt közlekedő gleccservasút, ami lehetővé teszi, hogy a nyári hónapokban a legmagasabban fekvő pályaszakaszok is könnyen elérhetők. Itt találhatók Karintia legmagasabban fekvő pályái, közülük a leghosszabb 5,7 kilométeres.

Forrás: [origo]
Nassfeld

Nassfeldben egy négycsillagos apartman-hotelben (ellátás nélkül) december elején 31 500 forintért tölthetünk el egy hetet. A szállás 15 kilométerre van a legközelebbi lifttől, de ingyenes síbusz is közlekedik. Ebben az időszakban a hatnapos síbérlet 168 euróba kerül Nassfeldben, a gyermek-jegyekért pedig 85 eurót kell fizetni. A gyermekkedvezmény az 1994 és 2002 között született gyerekekre érvényes.

Ez a legnagyobb és legismertebb karintiai sícentrum, amelynek leghosszabb pályája 7,5 km hosszú és 1200 méter szintkülönbségű. Itt van az Alpok egyik leghosszabb megvilágított sípályája is.

Forrás: [origo]
Dachstein-Tauern régió

Az elegáns Schladmingban 41 600 forintot kell fizetni október végén egy háromcsillagos szállodáért all inclusive ellátással négy éjszakára. A Dachstein-Tauern síparadicsom Stájerország legnagyobb síterülete, az északi és az alpesi sívilágbajnokságok, világkupák helyszíne, ahol 9 hegyen, 86 lift, 160 km pályával várja a síelőket. A kilenc hegy közül a Hauser Kaibling, a Planai, a Hochwurzen és a Reiteralm összefüggően is besízhető. A síterep különösen hóbiztos, ezért már az október végi napokban is nyugodt szívvel ajánlható.

A sícentrumhoz tartozó Dachstein-gleccser az év nagy részében sízhető, a többnapos síbérletek a gleccserre is érvényesek, ezen kívül az ún. "amadé" sícentrumokba is: Salzburger Sportwelt, Hochkönig és a Gasteinertal.

A régióban erre az időszakra 130 euróba kerülnek a felnőtt négynapos bérletek, a gyerekbérletek pedig 67,5 euróba kerülnek.

Forrás: [origo]

A Kaprun-Zell an See régióban 66 800 forintba kerül október végén egy teljes hét reggelis ellátással egy háromcsillagos hotelben Kaprun központjában. Mivel a pályák a gleccseren vannak, a faluból ingyenes síbuszok közlekednek a felvonókig, amelyekkel kétszeri átszállás után fél óra alatt érhetünk a pályákhoz. Kaprun szintén egész évben üzemelő síközpont, a cikkíró már augusztusban is síelt itt, igaz ilyenkor meglehetősen rossz a hó minősége és csak néhány pálya van nyitva. Az élmény mégis egyedülálló.

A többnapos síbérletek a gleccserpályákra, és december elejétől a Maiskogelre és Zell am See-ben is érvényesek, ezenfelül kedvezményes áron élményfürdő és uszoda bérlet váltható mellé. A hatnapos felnőtt bérletek 172, a gyerekbérletek 86 euróba kerülnek. Kaprunban 20 km piros, 30 km kék, míg Zell am See-ben 15 km fekete, 45 km piros, és 20 km kék pálya található. Még több síjánlatott itt talál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!