Két budapesti nagy szálloda is a világ legjobbjai között

Vágólapra másolva!
A Travel + Leisure magazin idén is arra buzdította olvasóit, hogy saját tapasztalataik fényében szavazzák meg a világ legjobb turisztikai szolgáltatóit, szállodákat, légitársaságokat, hajós cégeket és az idegenforgalmi szempontból legnagyobb élményt nyújtó városokat. Az egyik kategóriában magyarok is a legjobb helyekre kerültek.
Vágólapra másolva!

A neves utazási magazin több kategóriában, földrészekre bontva állította össze a legjobbak listáját,. Sajnos magyar vonatkozású névvel csupán egyetlen kategóriában, az európai 100 szobásnál nagyobb szállodák mezőnyében találkozunk, igaz, itt mindjárt kettővel is.

A 100 szobásnál nagyobb városi szállodák 15-ös toplistáján az előkelő 3. helyen áll a Budapest Marriott Hotel, s a szintén előkelő 9. helyen végzett az Art'otel Budapest.

Forrás: AFP

A legjobb európai városok listájáról ezúttal lemaradt Budapest, bár korábban többször is szerepelt ebben a rangsorban. Ebben a kategóriában idén Firenze nyert, de az első tíz helyezett között megtaláljuk Bécset, Salzburgot és Budapest legnagyobb riválisát, Prágát is.

Az összesített város-ranglistát nagy meglepetésre az indiai Udaipur nyerte megelőzve Fokvárost és a korábbi győztes Bangkokot. A legjobb városok húszas listáján csupán három európai város, Firenze, Róma és Isztambul szerepel. A gyenge szereplésnek csak részben lehet oka, hogy a magazin olvasóinak többsége az amerikai utazókból kerül ki.

Forrás: AFP

A légitársaságok mezőnyében még ennél is rosszabba a helyzet, az első tízben ugyanis egyetlen európai légicég, a Virgin Atlantic található meg, az ötödik helyen. Első helyen a sok más listán is győztesként kihirdetett Singapore Airlines áll, őt követi a Qatar Airways és dubaji Emirates.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről