A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Baljós előjelek a Titanic-emlékút előtt

Vágólapra másolva!
Emlékutazást szervez egy angol utazási iroda a Titanic katasztrófájának százéves évfordulójára. A 2012 áprilisában induló Balmoral nevű hajó ugyanazt az útvonalat járja be, mint ami a Titanic eredeti tervében is volt. A Balmoral tulajdonosának anyacége ugyanaz a vállalat, amely a Titanicot is építette.
Vágólapra másolva!

A Titanic katasztrófájának százéves évfordulójára hajós utazást kínál egy brit utazási iroda az eredetivel megegyező útvonalon. A Titanic Emlékút 2012 április 18-án indul majd útnak Southamptonból és április 15-én érkezik majd arra a helyre, ahol a legendás hajó elsüllyedt.

Forrás: AFP

A Titanic Emléktúra utazás csúcspontja az a megemlékezés lesz, amit pontban 100 évvel a hajó katasztrófája után, április 14-én 11.40-től április 15-én 2.20 percig tart. A megemlékezés után a hajó a kanadai Halifaxba tart majd, ahol az utasok meglátogathatnak három olyan temetőt, ahol a Titanic áldozatai nyugszanak. Az út végállomása New York lesz, ahova Titanic is tartott eredetileg.

Forrás: AFP

A brit Miles Morgan utazási iroda a Fred Olsen Cruise Line tulajdonában lévő Balmoral nevű hajót bérelte ki az útra, amely 1350 utas és 510 főnyi személyzet fér el. A 12 éjszakás utazás ára belső kabinban 3900 dollár lesz adókkal és illetékekkel együtt egy főre.

Forrás: [origo]
A Balmoral szállítja majd a Titanic emlékút utasait

Az utazás minden elemében a Titanic útjához próbálnak ragaszkodni a szervezők: az eredeti menühöz hasonló ételeket szolgálnak majd fel, korhű zenekar játszik majd az utasoknak és lesznek különböző, történészek által tartott előadások is. A jegyeladások már most jó haladnak, az összes alsóbb kategóriájú kabin elkelt már, de számos lakosztályt is jó előre lefoglaltak az utasok.

Forrás: [origo]

A Balmorallal kapcsolatosan vannak baljós előjelek is: a Fred Olsen társaság anyacége - a Harland and Wolff - volt az a vállalat, amely a Titanicot is építette. A Balmoral utasainak idén januárban pedig nehéz perceket kellett átélniük.

Viharban a Balmoral cirkáló

Amikor a hajó a Biscaya-öbölben hajózott erős viharba került és óceánjárókhoz mérten szokatlanul erősen hánykódott a tengeren. A vihar után több utast is törésekkel kellett kórházba szállítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!