Kifizették a repülőjegyet, mégsem utazhattak

Vágólapra másolva!
Egy női kosárlabdacsapat és egy háromgyermekes család a legutóbbi károsultjai a Fantasy utazási irodának, illetve a cég tulajdonosa által üzemeltetett repülőjegyfoglaló honlapnak. A turisták több százezer forintért vásároltak repülőjegyet a cégtől, de a jegyekről később kiderült, hogy hamisak, ezért a légitársaság törölte őket, így az utasok nem szállhattak fel a repülőgépre.
Vágólapra másolva!

Szeptember 24-én utazott volna három gyermekével Kanadába neve elhallgatását kérő olvasónk, aki 804 ezer forint értékben vásárolt repülőjegyet a repjegypiac.hu weboldalon. A foglalás és a pénz kifizetése után rendben megérkezett az ilyenkor szokásos visszaigazolás, majd maga az elektronikus repülőjegy is. Az indulás napján a Ferihegyi repülőtéren derült csak ki, hogy nem tudnak felszállni a frankfurti járatra, mert a becsekkolásnál kiderült: a repülőjegyük hamis, illetve a rajta lévő kódszám nem egyezik azzal a számmal, ami a Malév számítógépes rendszerében van.

A repjegypiac.hu üzemeltetője, több alkalommal is azt mondta a károsultnak, hogy visszafizeti a repülőjegyek árát - legutóbb szeptember 30-án - de eddig erre nem került sor.

Nem ők voltak az egyedüli károsultak: október 5-én és 6-án indulna - indult volna - Ausztráliába, Sydneybe egy magyar úszókból és kosárlabdázókból álló csapat, hogy részt vegyen a World Master Games nevű játékokon. A csoport szervezője is a repjegypiac.hu oldalon talált telefonszámot hívta fel, hogy személyes segítséget kérjen a foglaláshoz. A 18 fő részére szóló repülőjegyeket március és április folyamán fizették ki a csoport tagjai, volt aki átutalással, volt aki készpénzben. A befizetett összeg 6 millió forint körül van.

A foglalás után a csoport elektronikus jegyet kapott személyesen a cég tulajdonosától e-mailben, de később próbaképpen utánakérdeztek a járatot üzemeltető Lufthansa és a China Air légitársaságnál, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a jegyük érvénytelen, ugyanis itt is eltérő a légitársaság számítógépes rendszerében lévő kódszám és a repjegyen lévő szám.

A csoportot vezető Konrády Ildikó az [origo]-nak elmondta, hogy különböző fórumokon keresztül felvették a kapcsolatot több olyan károsulttal, akik szintén a repjegypiac.hu-n, vagy a tulajdonos cégnél vásároltak repülőjegyet és szintén pórul jártak. Konrády Ildikó elmondta, hogy hétfőn feljelentést tesznek az utazási iroda ellen. Az utazási iroda tulajdonosát öt különböző mobiltelefonon próbáltuk elérni, sikertelenül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről