Sanghajban járt a Queen Mary 2

Vágólapra másolva!
Első ízben járt Sanghaj kikötőjében a Queen Mary 2 luxus óceánjáró hétfőn, de tízórás pihenő után már indult is tovább a japán Nagaszaki irányába - adta hírül a kínai média.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnagyobb utasszállító óceánjárója 2004 óta járja a világot, és 2500 utasával, valamint 1200 fős személyzetével most első ízben időzött Sanghajban. A dél-kínai metropolis kikötőjében a Queen Mary 2 volt eddig a legnagyobb hajó, amely horgonyt vetett.

A keddi beszámolókból kiderül, hogy a sanghaji határőrizeti szervek munkatársai a hajó előző állomására, Hongkongba utaztak, ahol előre ellenőrizték az úti okmányokat és elvégezték a szükséges vámeljárást, hogy Sanghajban minden zökkenőmentesen és gyorsan haladjon. Így a látogatóknak elegendő idejük maradt arra, hogy belekóstoljanak a kínai holdújév sanghaji ünnepi rendezvényeibe - mondta egy határőrségi vezető.

Forrás: AFP

Sanghaj számításai és tervei szerint a jövőben - a május elsején itt nyíló világkiállításhoz kapcsolódóan - egyre több óceánjáró turistahajó fordul majd meg a 27 milliós város kikötőjében.

A Queen Mary 2 megépítésekor a világ leghosszabb, legmagasabb, legszélesebb és a legsúlyosabb óceánjárója volt. Megépítéséhez két évre volt szükség és egymilliárd dollárba került. 345 méter hosszú, 72 méter magas és 41 méter széles, sebessége körülbelül 30 csomó, vagyis 56 kilométer óránként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről