A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5

Szilveszteri síakciók az utolsó pillanatban

Lachtal, ausztria, síterep
Vágólapra másolva!
Még most sincs késő, ha úgy döntenénk, hogy az újévet egy közeli síterepen töltjük el. A hazai utazási irodák kínálatában szereplő akciók közül válogattunk.
Vágólapra másolva!

Az Intersínél Bodensdorfban, a Gerlitzen Alpe síterepen tölthetünk el egy hetet december 27-étől január 2-áig, a Pölzl apartmanház négyfős apartmanjában. A részvételi díj személyenként 38 700 forint.

Gerlitzen Karintia központjában fekszik, kitűnő közlekedési lehetőségekkel. A síterep előnye, hogy három ország határán található, így rövid autózással a szlovéniai Kranjska Gora és az olaszországi Tarvisio pályáit is könnyen elérhetjük.

Gerlitzenben 500 és 1911 méteres magasságban húzódnak a pályák, amelyekből összesen 50 kilométernyi áll a síelők rendelkezésére. Az ötvenből 3 kilométer fekete, 38 kilométer piros és 9 kilométer kék pálya. A pályarendszert egy kabinos, 7 ülő- és 7 húzólift szolgálja ki, sífutópályák is vannak 12 kilométer hosszúságban. A gerlitzeni pályákon több extra is várja a vendégeket, van időméréses pálya, paplanernyőzési lehetőség, a snowboardosoknak szűzhópálya és freeride-aréna. A gyerekek több gyakorlópálya próbálgathatják tudásukat, van varázsszőnyeg és síiskola is működik.

A Tensi szilveszteri ajánlatai közül a semmeringi pályarendszerre szóló ajánlatot választottunk ki. Mürzzuschlag központjában, a 2006-ban átadott négycsillagos Hotel Winklerben tölthetünk el öt éjszakát 87 900 forintért személyenként reggelivel. A szálloda 500 méterre található a mürzzuschlagi felvonótól, de természetesen síbusz is közlekedik a hotel előtti megállóból. A szállodában étterem, bár és konferenciaterem is van, a közeli városi fürdőben pedig térítés ellenében uszodát és szaunát is igénybe vehetnek a vendégek.

Semmering közelsége miatt ez a magyarok legkedveltebb osztrák síterepe. A semmeringi hágó végénél, 800-1640 méteren fekszik a Stuhleck síterület, ahol hóágyúzott, szépen karbantartott pályák fogadják a sízőket. Hóbiztosabbnak mondható, mint Hirschenkogel, árban nagyjából azonos vele. Minden korosztálynak ajánlható. Apres Ski: jéghoki, korcsolyapálya, szauna, szolárium, uszoda, tenisz, szánkópálya. A felvonó völgyállomásától indul egy 8 kilométer hosszú, klasszikus nyomvonallal ellátott sífutópálya (2 kilométer könnyű + 6 kilométer közepesen nehéz szakasz), ami meghosszabbítható a Dürrgraben területén Steinhaus am Semmering felé. Az 5 kilométer hosszú, igazán családbarát természetes szánkópálya minden korosztály kedvence. Szánkókölcsönzés a stuhelcki felvonónál és a Sport Buchebner üzletben. További szórakozási lehetőségek: snow tubing pálya, lovasszán kirándulások, teniszcsarnok, sportlövészet, jégteke, túli túraútvonalak.

A Maremonti utazási irodánál 106 euróért tölthetünk el két éjszakát december 31. és január 2. között a Monarchia Park apartman-komplexumban, Lachtalban egy 4+2 ágyas apartmanban. A szálláshelyen felár ellenében -8 és 26 euró - reggeli és vacsora is rendelhető. A néhány éve épült üdülőfalu közvetlenül a síközpontnál, 1650 méteres magasságon található. Az apartman faluban étterem, szauna és uszoda szolgálja a kényelmet. A szálláshely 50 méterre található a legközelebbi sílifttől.

Forrás: Flickr

Lachtal, fekvésének köszönhetően Ausztria egyik leginkább hóbiztos síterepének számít. A kiftek alsó állomása 1650 méteren van és a pályarendszer legmagasabb pontja 2230 méter. Lachtalban összesen 40 kilométernyi pálya várja a síelőket, ebből 2 kilométer fekete, 24 piros és 14 kék. A pályákat 2 ülő- és 7 húzólift szolgálja ki, aki pedig a sífutást kedveli, 5 kilométernyi pályán hódolhat szenvedélyének. Lachtalban vásárolhatunk speciális kombinált síbérletet is, amellyel hat síterep, Lachtal, Kreischberg, Frauenalpe, Grebenzen, Hohentauern, Präbichl pályáin síelhetünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!