Vágólapra másolva!
Több mint 140 fős mezőnnyel, pénteken startol el a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Szamos-vízitúra, amely elsősorban a folyó természeti szépségére igyekszik felhívni a túrázók figyelmét.
Vágólapra másolva!

Az évtizedes hagyományú rendezvény a romániai Szatmárnémetitől Gergelyiugornyáig tart, az összesen 66 kilométeres távot két szakaszban fogják megtenni a résztvevők - mondta Bokor László, a szervező Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület elnöke az MTI-nek.

A túra elsősorban a természetszeretetre és a környezetvédelem fontosságára kívánja felhívni a figyelmet amellett, hogy népszerűsíti a turisztikai szempontból méltánytalanul mellőzött, de különleges természeti értékekkel rendelkező Szamost. A homokpadokkal sűrűn tagolt folyó tisztasága és vízminősége az elmúlt években sokat javult, érintetlen a táj és gazdag az állatvilág.

Bokor László tájékoztatása szerint a több mint 140 fős mezőny pénteken indul el a romániai Szatmárnémetiből (Satu Mare) és 18 kilométer evezés után érkeznek meg Csengerbe. Szombaton következik a nehezebbik túraszakasz, ugyanis a szatmári várostól a tiszai folyótorkolatig, vagyis Gergelyiugornyáig 48 kilométert kell megtenniük a túrázóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről