A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2

Az őshüllők visszatértek Zánkára

World of Dinosaurs őslény kiállítás
Vágólapra másolva!
Újra megnyílt a népszerű dinoszaurusz-kiállítás a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban. Mini Jurassic park életnagyságú mammuttal és T. Rexszel.
Vágólapra másolva!

A World of Dinosaurs nem hagyományos értelemben vett kiállítás, az életnagyságú őshüllőket ugyanis meg lehet tapogatni, és a személyzet nem szól ránk akkor sem, ha éppen azt próbáljuk ki, hogy milyen érzés, ha a fejünk a méteres állkapcsok közé kerül. A balatoni mini Jurassic Parkban csaknem 60 dinoszauruszt és egy mamutot lehet megcsodálni, olyan "sztárokkal", mint a T. Rex, a Dimetrodon, a Centrosaurus, a 30 m hosszú Diplodocus vagy a Németországban felfedezett Europasaurus.

Forrás: Wonderworld Entertainment

A kiállítás célja, hogy élethűen, valódi nagyságban és tudományosan alátámasztott információk kíséretében mutassa be az őslényeket. A dínók különböző élethelyzetekben, vagy éppen akció közben láthatók, a modellek éppen menekülnek, támadnak, vagy éppen az utódokat kísérik. Így képet kapunk arról, milyenek lehettek 100 millió évvel ezelőtt a hétköznapok a Földön, és mennyi esélyünk lett volna, ha ősemberként éppen rosszkor, rossz helyen vagyunk. Az őslények melletti információs táblák rengeteg adatot tartalmaznak az adott fajról, így a látogatás felér egy biológiai órával.

Forrás: Wonderworld Entertainment

A kiállítás vasárnap nyitott és szeptember 9-ig látogatható a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban, a Balaton északi partján. Bejárata a 71-es főút 58 km-nél. 3 éves korig a gyermekek belépése ingyenes, a családi jegy (2 felnőtt és max. 3 gyerek) 6000 forintba kerül, csoport-, nyugdíjas és tanulókedvezmény van. A szabadtéri kiállítás kutyával is látogatható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!