A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2
HUNMuszukajev Iszmail
12:10BirkózásIslam Dudaev-Iszmail Muszukajev
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A nők 57 kilogrammos súlycsoportjának olimpiai döntőjében a férfi DNS-sel rendelkező tajvani Lin Jü-tin három menetben nyert lengyel riválisa ellen, így olimpiai bajnok lett Párizsban.

A negyeddöntőben Hámori Luca ellen bokszoló, majd később olimpiai aranyérmet nyerő Imane Helifről itthon érthetően több szó esett, mint Lin Jü-tinről. Pedig a tajvani bokszoló ugyanúgy XY kromoszómákkal rendelkezik, mint az algériai, ugyanúgy indulhatott az olimpián, és ugyanúgy aranyéremért bokszolhatott, mint Helif.

A 28 éves ökölvívó a fináléban a nála nyolc évvel fiatalabb lengyel Julia Szeremeta ellen lépett szorítóba, és ki is tudta használni fizikai fölényét. 

A tajvani bokszoló három menetben nyert, riválisát alaposan megverte, a balszerencsés vesztes vérző arccal hagyta el a küzdőteret.

Nem volt esélye a lengyel lánynak a tajvani férfi ellen
Fotó: AFP  (Photo by Mauro PIMENTEL / AFP)

A hatalmas botrányba keveredett Imane Khelif mellett Lint is kizárták a tavalyi újdelhi világbajnokságról, miután megbukott a nemi teszten, ám a párizsi olimpián mégis részt vehetett, akárcsak az algériai.

A tajvani ökölvívó első meccse után ellenfele elsírta magát, Helif esetében is ez történt korábban, az elődöntőben pedig rendkívül sportszerűtlenül bokszolt a török Esra Yildiz Karaman ellen, ugyanis "Állj!" után kétszer is hátulról ütötte meg riválisát.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!