A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Íbiszekkel gazdagabb a Veszprémi Állatkert

Íbiszek a debreceni állatkertben.
Vágólapra másolva!
Műveltségi vetélkedő kérdése is lehetne: mi az az íbisz? Azok, akik ellátogatnak a Veszprémi Állatkertbe, tudni fogják a választ, ugyanis nemrégiben két kis íbisszel gazdagodott az ottani lakóközösség.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Oláh Tibor
Ezek az íbiszek a debreceni állatkertből származnak

A két ifjonc kuriózumnak számít, hiszen az afrikai madár nem túlságosan szapora, olyannyira, hogy - hozzá kell tennünk - Afrikában bizony szentként tisztelik. Ezért aztán az állatkert gondozói nagy örömmel fedezték fel, hogy az egyik tojó tojásokon ül a fészkében. A két ifjú nemrégiben kikelt, és ma már a szárnypróbálgatások idejét élik a fekete gólyával és pelikánokkal közös kifutóban- írja az onlinebalaton.hu.

Az íbiszek természetes lakhelye a Szaharától délre található, de Egyiptomban is találkozhattak velük a régi időkben. A jellegzetes csőrű madár az édesvizek mentén, szavannákon és tengerparti lagúnákban fordul elő.
Általában 2-20 fős csoportokban táplálkozik. A kisebb állatokat a sárból vagy a laza talajból szedegeti ki, lassú, megfontolt lépésekkel haladva előre. A krokodiltojásokat sem veti meg. A száraz időszak kezdetekor akár több száz kilométert is vándorol költésre alkalmas helyeket keresve. A fiókák 21 napos kotlás után kelnek ki és hat hét után hagyják el a fészket. Az íbisz Thot óegyiptomi isten szent állata, őt magát is gyakran ábrázolják íbiszfejű emberként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!