A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Magyar Nagydíjon Oscar Piastri nyert, a McLaren pilótája élete első futamgyőzelmét a Hungaroringen szerezte meg. A 23 éves versenyző nemrég felfedte, hogy ez a siker nem volt mindennapos számára, ugyanis törött bordával vitte véghez.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat Oscar Piastri nyerte, ezzel a 23 éves versenyző pályafutása 35. F1-es futamán megszerezte első győzelmét. A mogyoródi futam egyébként bővelkedett drámai pillanatokban, ugyanis 3 körrel a vége előtt még a McLaren brit pilótája, Lando Norris volt az élen, de csapata utasítására átengedte a győzelmet Piastrinak. 

Oscar Piastri pályafutása első futamgyőzelmét aratta a Hungaroringen
Fotó: AFP/Isza Ferenc

Az ausztrál versenyző jelenleg élvezi a nyári szünetet, és a közösségi oldalán megosztott néhány képet a 2024-es szezon első feléből, mindemellett pedig egy érdekes dologra is felhívta a figyelmet. 

A szezon első fele kész. Első nagydíjgyőzelem. Első törött csont. A bordám élvezi a szünetet" - 

vette észre a formula.hu, mit írt Piastri a posztjában, amelybe egy röntgenfelvételt ábrázoló fotó is bekerült.

Piastri törött bordájáról a Brit Nagydíjat követő hétfőn, július 8-án készült felvétel, ez pedig azt jelenti, hogy a McLaren sztárja az utána két héttel esedékes Magyar Nagydíjon is küzdött még a sérüléssel.

A Forma-1 2024-es idénye a Holland Nagydíjjal folytatódik, amelyre augusztus 23. és 25. között kerül sor Zandvoortban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!