Ezerméteres lavina ölt Horvátországban

símelléklet, lavina, hógörgeteg
Vágólapra másolva!
Ezer méter hosszú és százötven méter széles lavina sodort el három hegymászót a horvát-boszniai határon a hétvégén. Ketten súlyosan megsérültek, egyiküknek csak a holtteste került elő több óra után.
Vágólapra másolva!

Több mint kétszáz horvát és boszniai hegyi mentő több órán át keresett a horvát-boszniai határon fekvő Kamesnica-hegységben egy eltűnt 52 éves hegymászót. Fémdetektorokkal és keresőkutyákkal kutattak utána. Holttestét vasárnap délután találta meg egy keresőkutya a hegylánc boszniai oldalán, félméteres hóréteg alatt. A horvát sajtó szerint a hegymászó holtestét a hógörgeteg legtetején, sílécét és síbotját pedig az alján találták meg.

A hegymászó három társával együtt járt Kamesnicán, és szombaton egy hatalmas, ezer méter hosszú és százötven méter széles lavina elsodorta őket. Három hegymászót élve találtak meg a hó alatt, de mindnyájan súlyos sérüléseket szenvedtek. Mind a négy bajba került férfi tapasztalt hegymászó volt, aki meghalt, korábban megjárta a Himaláját, és megmászta a legmagasabb európai hegycsúcsok többségét is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről