Már csak online csekkolhatunk

easyjet, fapados légitársaság
Vágólapra másolva!
A Ryanair után az Easyjet is kizárólagossá teszi az online check-in rendszert. Május 1-től a diszkont légitársaság utasainak maguknak kell gondoskodniuk a becsekkolásról.
Vágólapra másolva!

A Ryanairnél már 2009-ben megszűnt a reptéri check-in rendszer, most az angol Easyjet is követi az idők szavát: a fapados légitársaságot választók már csak április 30-ig csekkolhatnak be a repülőtéren, azt követően kizárólag online check-in után juthatnak fel a repülőre, ha magukkal viszik az otthon vagy akár a reptéren kinyomtatott beszállókártyájukat.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Egyébként is egyre több utas intézi repüléssel kapcsolatos ügyeit az interneten, hiszen így sem utazási iroda, sem a reptéri személyzet segítségét nem kell igénybe vennie. Az online check-in további előnye, hogy megrövidíti a reptéren töltendő időt: ha csak kézitáskával utazunk, elég mindössze 30 perccel a felszállás előtt megjelennünk a beszálló kapunál.

Amennyiben otthon felejtjük a beszállókártyát, vagy megfeledkezünk a kinyomtatásáról, nem kell kétségbe esni, a reptéren is módunkban áll kinyomtatni, méghozzá ingyenesen. Azért jobban tesszük, ha mégsem erre bazírozunk, hanem felkészülten vágunk neki az útnak. Ha ugyanis 30 perccel a felszállás előtt nem jelenünk meg a beszállókapunál, nem engednek minket tovább, és elveszítjük a jegyünket - hívják fel nyomatékosan figyelmünket a légitársaság honlapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!