A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Üvegfalat építenek a repülőtéri kilátóra

új repülőtéri kilátó, budapest airport, liszt ferenc repülőtér
Vágólapra másolva!
Várhatóan a nyár közepétől ismét birtokba vehetik a látogatók a repülőtéri 2A Terminál tetején lévő teraszt. Az újranyitáshoz szükséges biztonsági fejlesztést a napokban kezdte meg a Budapest Airport.
Vágólapra másolva!

Megkezdődtek a munkálatok a budapesti repülőtér 2A Terminál tetőteraszán – közölte honlapján a Budapest Airport. A kilátó évekkel ezelőtt, a SkyCourt építése és a 2. Terminál fejlesztése előtt zárt be, hiszen az építkezés idején nagyon sok gépészeti elemet, a klímaberendezéseket csak itt lehetett elhelyezni. A nagyközönség számára viszont már csak a legújabb biztonsági előírásoknak megfelelő átalakításokkal lehet megnyitni a teraszt.

Átépítik a repülőtéri kilátót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Forrás: Budapest Airport



Az összesen 1400 négyzetméteres kilátó szélének teljes hosszában az 1. Terminálról már ismerős üvegfalat kell kiépíteni, annak tetejére pedig egy biztonsági hálót kell elhelyezni, amely megakadályozza – vagy legalábbis megnehezíti – tárgyak bejuttatását a repülőtér elzárt, szigorúan őrzött területére.

A kilátóterasz a korábbiakhoz hasonlóan belépődíjas lesz, ennek mértéke várhatóan alkalmanként 400 forint lesz. A belépéskor nem lesz biztonsági ellenőrzés, viszont lesz kijelölt dohányzóterület és a tervek szerint étel- és italvásárlási lehetőséget is kialakítanak. A jelenlegi elképzelések szerint a terasz 24 órán keresztül, a hét minden napján nyitva áll az érdeklődők előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!