A Best Reisen kint ragadt utasai ingyen jöhetnek haza

Vágólapra másolva!
Aki kint ragadt, ingyen jöhet haza, aki még el sem indult, annak visszajár a pénze - írta a fogyasztóvédelmi egyesületek szövetsége a Best Reisen csődjéről. 
Vágólapra másolva!

A Best Reisen külföldön nyaraló utasait megilleti az ingyenes hazautazás joga, azoknak pedig, akik befizették nyaralásukat az utazási irodánál, de végül nem tudtak elutazni, visszajárhat a teljes befizetett részvételi díj - közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

A FEOSZ azt javasolja a fogyasztóknak, hogy kárigényüket mind az utazási irodánál, mind pedig annak biztosítójánál jelentsék be igazolható módon, írásban.

A Best Reisen Utazási Iroda Kft. pénteken jelentette be, hogy felfüggeszti utazásszervezői tevékenységét. A cég a QBE Magyarországi Fióktelepénél rendelkezik vagyoni biztosíték biztosítással, a biztosító gondoskodik az utazási iroda kinnrekedt utasainak hazaszállításáról, illetve szükség esetén a szállásdíjak kiegyenlítéséről is - közölte a biztosító még pénteken. A QBE tudomása szerint 700-800 főre tehető a külföldön rekedt utasok száma, főként Törökországban, Egyiptomban és Spanyolországban.

A FEOSZ szombati közleményében úgy véli, a vállalkozás megfelelően tájékoztatta károsultjait jogaikról, de megjegyzi: kérdéses, hogy a Best Reisen miért fogadott el a fogyasztóktól befizetést a tevékenység beszüntetése előtt még pár nappal is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről