A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Felnyitotta a vodkáját a repülőn, visszafelé már nem vitték el

Jet2 légitársaság gépe
Vágólapra másolva!
Az óvónő tagadja, hogy agresszívan viselkedett volna.
Vágólapra másolva!

Xanthia Morrison a Jet2 légitársaság gépén szeretett volna a skóciai Glasgow-ba hazarepülni Krétáról, ahol egy barátja esküvőjén vett részt. A társaság azonban nem engedte fel a 34 éves óvónőt és barátját, mert állítólag agresszívan viselkedett azon a járaton, amelyen korábban a görög szigetre utazott.

Felvitt italt nem lehet inni

A történet Glasgow-ban kezdődött, ahol Morrison és barátja a felszállás előtt vett egy négy miniatűr üvegből álló vodkakészletet a repülőtér vámmentes boltjában. Amikor azonban a nő felbontotta az egyik üveget a Krétára tartó repülőn, az egyik légiutas-kísérő figyelmeztette őt, hogy a fedélzeten nem fogyaszthatja a saját italát.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Mark Harkin

Morrison, aki állítása szerint nem tudta, hogy ez tilos, elnézést kért, és átadta az üvegeket a stewardessnek. Majd barátjával ételt és alkoholt vásároltak a fedélzeti tolókocsiról.

A személyzet egy másik tagja azonban később egy fenyegető levelet adott át nekik,

amelyben az állt, hogy adják át az útleveleik adatait, különben értesítik a rendőrséget.

Megígérték, hogy visszajöhetnek

„Aztán átadtuk az adatainkat egy másik stewardessnek, aki bocsánatot kért a kollégája viselkedéséért. Ő azt mondta nekünk, hogy a visszaúton is utazhatunk a Jet2 gépén, és nem kell aggódnunk" - idézte fel a történteket Morrison a MailOnline-nak. Egy felvételt is átadott a lapnak, amelyen

telefonnal rögzítette a beszélgetését a légiutas-kísérővel.

Ezen a stewardess biztosítja a nőt, hogy az eset nem teszi tönkre a vakációjukat, az útlevélszámok csak információnak kellenek, és a visszautat nem érinti.

A pár egy hétre utazott Krétára, ott azonban kaptak egy telefonhívást a légitársaságtól, hogy nem viszik őket vissza Glasgow-ba, mert az odaúton agresszívan viselkedtek. A cég azt állította, hogy a pár a tiltás után is ivott a saját alkoholjából, amit Morrison tagadott. A nőnek és társának 400 fontjába (171 ezer forint) került másik repülőjegyet vennie.

Az agresszivitást nem nézik el

A Jet2 szóvivője a lapnak elmondta, hogy a légitársaság zéró toleranciát tanúsít az agresszív viselkedéssel szemben minden járatán. „Miután gondosan megvizsgáltuk a személyzet jelentését, azt a döntést hoztuk, hogy megtagadjuk a két utas visszaszállítását Krétáról Glasgow-ba. Megértjük, hogy Miss Morrsion nem boldog ettől" – tette hozzá a szóvivő.

Szavazzon!

Ön szerint kinek volt igaza?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!