Egy férfi lecserélte az unalmas munkáját, most pedig bejárja a világot, közben pedig még pénzt is keres

Vágólapra másolva!
A 33 éves brit Jack Nolan megunta, hogy vízvezeték-szerelőként „a hétvégéért éljen”, most már zenélésből él és világot is lát.
Vágólapra másolva!

Egy devoni vízvezeték-szerelő felmondott, hogy zenész lehessen egy tengerjáró hajón, és azóta nem csak az átélt élmények száma de a bankszámlája is gyarapodott. A 33 éves Jack Nolan hátat fordított az szürke hétköznapoknak, ugyanis régi munkáját unalmasnak találta.  A férfi 2016-óta óta havonta 3315 fontot (több mint 1,5 millió forintot) tesz zsebre - írja a Mirror.

Jack a tengerjáró hajón énekesként és gitárosként a legtöbb este fellép, de utána egész napokat tölthet pihenéssel, megismerve minden új állomást anélkül, hogy bérleti díjat vagy számlákat kellene fizetnie, mivel a szállása és étkezése is ingyen van.

image

A görög Akropolisz ókori romjainak felfedezésétől, a római Colosseumon át , a Nagy-korallzátonyoknál való búvárkodástól, az új-zélandi Hobbifalva meglátogatásától az izlandi Kék lagúnában való pihenésig Jack kalandlistája irigylésre méltó. Az exeteri fiú köszönetét fejezte ki ezért a munkáért, és azt mondta: 

Nem sok munka teszi lehetővé, hogy ennyi országot láthassak és ennyi kultúrát megtapasztaljak.

Jack hozzátette: "Nem fizetünk az ételért, se bérleti díjat, ez nagyszerű – mivel ez az életben a két legnagyobb kiadás."

Mielőtt elindult tengerjáró karrierje felé, Jack kereskedelmi diplomát szerzett. Most azonban Jack éppúgy élvezi a hétvégéit, mint a hétköznapokat.

Kiégtem, és végül tudtam, hogy nem akarom ezt a munkát végezni életem hátralévő részében

– mondta Jack.

2016-ban Jacket felhívta egy barátja, akivel korábban együtt dolgozott egy esküvőn.  Dobos barátja ugyanis arról érdeklődött, hogy Jack ismer-e gitárosokat ugyanis szüksége lenne egyre a zenekarába. Jack így nyilatkozott: 

Mondtam neki, hogy szívesen lennék én, és onnantól kezdve felvettünk egy promo-videót, amit elküldtünk az ügynökségnek, és már abban az évben megtartottuk az első fellépésünket.

Majd így folytatta: "Ezután találtunk egy másik ügynököt, akivel megkötöttük a tengerjáró hajókra szóló szerződésünket. Ezt követően több munkát kínáltak nekünk különböző hajókon, amitől hihetetlenül izgatott voltam. A hajók olyan helyekre mentek, mint a Karib-tenger , ahol én még soha nem jártam."

Minden nap egy másik országban ébredünk

- tette hozzá.

Jack arra vágyik, hogy a jövőben visszatérjen a szárazföldre, mivel hiányzik neki a családja és a barátai, de a tengeri életét függőséget okozónak írja le, és továbbra is élvezi minden pillanatát. "Mindenkinek azt javaslom, hogy aki élvezni akarja az utazást, válasszon olyan munkát, amely lehetővé teszi, hogy minél többet utazzon" - javasolta.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről