Ez az indonéz sziget lassan népszerűbb, mint Bali

Vágólapra másolva!
A turisták körében nagyon népszerű úti cél Bali, azonban akad egy másik sziget Indonéziában, ami az ott nyaraló turisták szerint sokkal jobb. A sziget többórányi repülőútra van Balitól, de a turisták szerint megéri, mert sokkal kevesebb a turista és gyönyörű a természet.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál turisták között többen is vannak, akik szerint már nem Bali a legjobb úti cél, hanem egy másik indonéz sziget, Raja Ampat. Az oda látogató turisták „földi paradicsomnak” nevezték a helyet. A sziget az ország észak-nyugati részén található, nagyjából 3 óra repülőútra Balitól. 

A szigetet és a környékét zöld dzsungel borítja, a tenger türkizkék és kristálytiszta, a homokos tengerpartok pedig lélegzetelállítóak. Többek szerint ez a világ egyik legjobb helye a búvárkodáshoz, ugyanis egy hatalmas korallzátony is van a közelben. 

Egy utazóvlogger pár az közösségi oldalukon megosztottak egy videót a szigetről. Elmondásuk szerint a természet szinte érintetlen itt, aminek az lehet a fő oka, hogy kevés turista jut el idáig. 

Az ide látogató turisták gyakran csónakokat is bérelnek, hogy bejárhassák a lagúnákat, pihenjenek a csendes partokon. Azonban nem számíthatnak olyan kényelemre, mint például Balin. 

Itt ugyanis mindenhol csak készpénzzel lehet fizetni, és ATM sincs. Ezenfelül egyes helyeken csak korlátozottan van ivóvíz és elektromosság. 

A videó alá az egyik kommentelő azt írta, hogy feltétlenül hozzáadja a szigetet az utazási listájához – íjra a Daily Mail

Ahogy korábban megírtuk, több mint száz tonna szemetet, többnyire műanyagokat szedtek össze önkéntesek, köztük turisták segítségével márciusban az indonéziai Bali szigetén, ahol évek óta súlyos gondot okoz a nyaralók körében népszerű strandokat is rendszeren elárasztó "szemétszőnyeg". Egy helyi környezetvédelmi szervezet minden évben rendez nagyszabású szemétgyűjtő akciót Balin. A szervezet szerint hiába áll fenn a súlyos probléma évek óta, a helyiek még mindig nem elég környezettudatosak, és sajnos gyakran egyszerűen lakóházak mögé, töltések mellé és folyókba dobják a hulladékot.

Januárban egy másik szigetről írtunk, ami szintén Bali egyik kihívója lehet. 

Egy turistát kitoloncoltak és feketelistára tettek Balin, miután nyilvánosan szexelt egy nővel valakinek a kertjében. A 35 éves olasz turistát kitoloncolták az indonéziai Baliról, és elrendelték, hogy soha többé nem térhet vissza. Az incidens éjszakáján állítólag részeg volt, és tavaly szeptember 9-én egy éjszakai szórakozóhelyen találkozott egy nővel. Ezután egy kertbe beosontak és ott szexeltek, ezt térfigyelő kamerák is rögzítettek.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!