Egy kísérteties őszi kirándulóhely, amit a Trónok harca tett népszerűvé

Vágólapra másolva!
Van egy hely Észak-Írországban, ami tele van kísérteties formájú fákkal, és egy népszerű tévésorozatnak köszönhetően világra szóló hírnevet szerzett. Ez nem más, mint a Trónok Harcából ismert Dark Hedges sugárút, ami tökéletes őszi úticél lehet a kísérteties túrák kedvelőinek.
Vágólapra másolva!

A Dark Hedges egy bükkfákkal teli sugárút, amelyet a Stuart család ültetett még a 18. században. 

A fákat először a földbe ásták, hogy a táj lenyűgöző elemeként szolgáljanak, abban a reményben, hogy odavonzza a látogatókat, miközben közelednek a Gracehill House kastély bejáratához.

Trónok harca, Trónokharca
Fotó: Shutterstock

Mindez sikeresnek bizonyult, azóta két évszázad telt el, és ma már turisták milliói látogatják a sugárutat, és lelkesen fotózzák Észak-Írország kísérteties természeti jelenségeit.

A bükkfák a sugárút mindkét oldalán felsorakoznak, és kísérteties módon csavarodnak, illetve hajlanak. A közelmúltban a sugárutat az HBO Trónok harca című sorozatában is használták forgatási helyszínnek, ami megint csak ugrásszerűen növelte a turisták számát.

 Az út a Kingsroadot képviselte a második évad első epizódjában, melynek címe a The North Remembers.

A jelenetben Arya Stark a King's Roadon keresztül menekül, miután fiúnak álcázva szökött meg  King's Landingből. Arya felpattan egy kocsi hátuljára, miközben más emberek a sugárúton sétálgatnak, az út egyik oldalon füves, míg a másikon szénás mező  látható.

A festői szépségű, de némiképpen kísérteties helyszín azonnal felismerhető a sorozatban, és egy ízelítőként szolgálhat egy észak-ír vidékre tett látogatáshoz, vagy akár egy kiránduláshoz, melynek során a közelben található számos Trónok harca forgatási helyszínét fedezi fel.

Érdemes tudni, hogy a helyszín csak gyalogosan közelíthető meg. Parkolni a közelben a Dark Hedges Estate vagy a The Hedges Hotel területén lehet.

Egy brit turista Bromleyből ezt írta róla a TripAdvisoron: 

A férjem nagy Trónok harca rajongó, ezért élt a lehetőséggel, hogy megálljon Carricknél, egy kötélhíd előtt. Kissé elkeveredtünk, mivel nem találtuk a parkolótáblát, ezért egy bekötőút közelében parkoltunk le, és sétáltunk néhány percet felfelé. A fák teljes dicsőségükben ott álltak, mi pedig tökéletes fotókat készítettünk, bár voltak körülöttünk néhányan, úgy tűnik, mintha csak mi lennénk a képeken. A Trónok harca más forgatási helyszínei is errefelé találhatók, beleértve a Ballintoy-kikötőt. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!