Varázslatos falu, amit „walesi mennyországnak” is hívnak

Vágólapra másolva!
Portmeirion az észak-walesi falu, olaszos hangulatával és festői szépségével vonzza az odalátogatókat. Egyre népszerűbb a közösségi médiában is, az influenszerek gyakran posztolnak innen.
Vágólapra másolva!

Portmeirion az észak-walesi falu számos látványos helyszínnek ad otthont, az odalátogató turisták millióit varázsolja el szépségével, sokan emlegetik „walesi mennyországnak”  - írta meg a Mirror. 

A közösségi médiában nem véletlenül népszerű, olaszos hangulatával, gyönyörű színeivel és idilli tájaival könnyen megragadja a figyelmet. Sokan az Olaszország lenyűgöző Amalfi-partjához hasonlítják, az egyik online művészeti cég szerint az Egyesült-Királyságban ez az egyik legkedveltebb fotózási célpont az influenszerek körében.

Annyira népszerű a közösségi médiában, hogy tavaly 4000 posztban említették meg. 

A faluban Sir Clough Williams-Ellis kialakított egy olyan fotóhelyszínt, ami számos filmben szerepelt háttérként, itt forgatták a 60-as évek egyik kultikus sorozatát a The Prisonert. Az oda látogatók gyakran „kis-Olaszországnak” is emlegetik a gyönyörű épületei és lenyűgöző öblök miatt. 

Portmeirion, Gwynedd, PortmeirionGwynedd, brit falu, Amalfi-part, Észak-Wales
Fotó: Shutterstock/Caroline Jane Anderson

Azoknak akik rajonganak az olasz falvakért, korábban már ajánlottunk egy hangulatos kikötőkkel övezett, csendes tengerpartjairól híres települést a Marina di Camerotát. Az egyik legnépszerűbb tengerpart a Spiaggia del Pozzalo halvány, puha homokkal, türkizkék vizével és tele zöldövezettel várja az oda látogatókat.

Azonban nem Marina di Camerota az egyetlen rejtett kincse Olaszországnak, számos olyan helyszín közül válogathatunk még, amelyek bár gyönyörűek, de nem tartoznak a legismertebb turistaközpontok közé. Korábban írtunk például egy Procida nevű településről, amely annyira hangulatos és romantikus, hogy akár nászutasok számára is tökéletes úti cél, ám Puglia, esetleg Marotta, Ancona vagy Pesarois ideális szabadidős helyszínek. 

Aki nem szeretne annyira messzire utazni, a szomszédos Ausztriában is találhat mesés látnivalókat, mint például a híres Hallstatti-tavat. A hegyekkel körülvett, lélegzetelállító tájairól híres Hallstattba is érdemes meglátogatni, hiszen az UNESCO világörökség része, híres történelmi faluját a világ egyik legszebbjeként emlegetik.

Országhatáron belül maradva is barangolhatunk a fővárosban és vidéken, a turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően egyre népszerűbb utazási célponttá vált országunk mind a magyar lakosok, mind a külföldi turisták körében.

A hazai turizmus kedvelőinek készítettünk egy kvízt is, ide kattintva Ön is tesztelheti a tudását, hány ismert nevezetességet ismer fel. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!