A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Az Egyesült Királyság legnaposabb városába özönlenek a turisták

Vágólapra másolva!
A Wight-szigeten található Shanklin a legnaposabb hely az egész Egyesült Királyságban a Met Office szerint – emellett egy tengerparti üdülőhely is egy közel 13 kilométer hosszú tengerparttal, és rengeteg látnivalóval.
Vágólapra másolva!

A Met Office nemrég az Egyesült Királyság legnaposabb helyének választotta a Wight-szigetet, ahol az itt élők átlagosan napi öt órát sütkéreznek a napsütésben. Ezt az Egyesült Királyság leginkább napmentes helyéhez érdemes hasonlítani, a skóciai Lowther Hillhez, ahol átlagosan napi 2 óra 45 percet süt a nap - írja a Mirror.

Idén májustól az Egyesült Királyság legnaposabb részének legnaposabb városa hivatalosan is Shanklin volt, ami egy népszerű tengerparti hely a sziget keleti partján, amire az utóbbi időben egyre többen kiváncsiak.

Ennek az egyik oka lehet a gyönyörű Sandown-öböl, amit a Countryfile Magazine olvasói 2019-ben Nagy-Britannia kedvenc strandjává választottak. A Sandown-öböl nyolc mérföldre húzódik a part mentén Sandown és a szomszédos tengerparti város, Shanklin között.

Shanklin városa. Fotó: Unplash

Egy másik a Shanklin Chine – egy meglepően drámai, többnyire rejtett turistalátványosság, amely átvág a város feletti sziklákon, és egészen a tengerpartig húzódik. A chine egy helyi szó, egy  sziklába vágó patakra használják amely az elmúlt 10 000 év során alakult ki Shanklinban. A patak 400 méter hosszú, és összesen 32 méteres szintkülönbségeken keresztül csordogál. Az itt levő túraútvonal erdős és tengerparti szakaszokat is tartalmaz amelyet vízesések, fák és buja növényzet vesz körül, gyalogutakkal és sétányokkal tarkítva.

Akár ez, akár a strand, akár a bőséges napsütés vonzotta is a turistákat ide, mindenesetre az évek során számos híres látogatót fogadott, köztük Charles Dickenst, John Keats költőt, Longfellow amerikai költőt, Lewis Carrollt és Charles Darwint is, aki itt írta a fajok eredete című könyvének egy részét.

Az egyik ember, aki szereti Shanklint, Steve Wells, aki a Luccumbe Hall és a Luccumbe Manor szállodákat vezeti a városban, nővérével, Clare Farrelly-vel.

"A szállodák egymás mellett vannak a sziklacsúcsokon. Négy hektáros sziklatetőn lévő kertünk van, az egyik nagyon kutyabarát, egy pedig nagyon családbarát. Két szabadtéri sós vizű medencénk, egy fedett trópusi élménymedencénk és tengerre néző erkélyes szobák egész sora várja a látogatókat" - magyarázta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!