Kínai egyterű Párizsban

Vágólapra másolva!
A Landwind kínai autógyártó Fashion néven egyterűt mutat be a Párizsi Autószalonon, amely a tervek szerint novembertől már kapható is lesz Európában.
Vágólapra másolva!

A Landwind tavaly egy katasztrofális törésteszttel hívta fel magára a figyelmet, a kínaiak X6-os terepjárója alaposan leszerepelt a német autóklub próbáján. Az ADAC értékelésében kiemelte, hogy az autó életveszélyes, gyakorlatilag nem nyújt semmilyen biztonsági védelmet utasainak, így az illetékesek egy hatalmas nullát írtak be az eredmény rovatba.

Nos, a Landwind újra itt van, az ázsiaiak a Párizsi Autószalonon egy egyterűt mutatnak be, amelyet Fashion névre kereszteltek. Az autó 4,4 méteres hossza, 1,76 méteres szélessége és 1,64 méteres magassága kompakt méreteket sugallnak, bent hét személynek jut hely. A tengelytáv 2,71 méter.

A kínaiak semmit nem bíztak a véletlenre, a Fashiont a híres-neves Italdesign stúdióval rajzoltatták meg, az autó ennek ellenére kevés fantáziát mutat. Töréstesztjéről még nincs hír, az áráról viszont még igen, beférhet tízezer euró alá, ami egyetlen vonzereje lehet.

A Landwind a részletes műszaki paramétereket a párizsi bemutató után adja meg, motorokból egy 98 lóerős 1,6-os, illetve egy 139 lóerős kétliteres bevetése valószínű.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!