Dennis: Hamilton jövőre bekerül az F1-be

Vágólapra másolva!
Ron Dennis szerint a GP2-es széria éllovasa, Lewis Hamilton a jövő évben a Forma-1-ben folytatja pályafutását, ám a McLaren igazgatójának egyelőre fogalma sincs arról, melyik csapatban fog bemutatkozni a 20 esztendős pilóta.
Vágólapra másolva!

Dennis már kezdetek óta egyengeti Hamilton pályafutását, aki az idei évben komoly eséllyel pályázik a Forma-1 előszobájaként emlegetett GP2-es széria bajnoki címére, így a 2007-es idényben a tavalyi bajnokhoz, Nico Rosberghez hasonlóan, akár már a királykategóriában is bemutatkozhat.

"Az első lépés a GP2-be kerülés volt, és a jövőben mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy feljebb kerüljön a ranglétrán" - mondta Dennis a Times-nak adott nyilatkozatában. "Hogy a jövő évben a Forma-1-ben versenyzik majd? Szerintem igen. Hogy melyik csapatban? Fogalmam nincs."

Hamilton komoly eséllyel pályázik a McLaren egyik versenyzői ülésére, ám a Renault ügyvezetője, Flavio Briatore is szemmel tartja a fiatal tehetséget, aki nem kizárt, hogy Fernando Alonso megüresedett helyét töltheti majd be a franciáknál a 2007-es idényben.

Egy másik lehetőség a McLaren által támogatott Direxiv istálló lehet a brit versenyző számára, akik minden erejükkel azon vannak, hogy a jövő évben bekerüljenek a királykategóriába.

Dennis Monacóban megerősítette, hogy Hamilton jó eséllyel pályázhat a McLaren egyik versenyzői ülésére, ám hozzátette, még túl korai lenne arról beszélni, ki lesz Fernando Alonso csapattársa a 2007-es idényben.

"Még nem tudjuk, ki lesz Fernando csapattársa a jövő évben" - magyarázta. "Sokan felteszik a kérdést, hogy számolunk-e Hamiltonnal. Azt kell mondjam, nem tartom lehetetlennek a leigazolását, ám egyelőre még csak lehetőségként kezeljük a fiatal versenyzőt."

"Egyelőre még nem tudjuk, hogy jelenlegi versenyzőinknek mik a terveik, így még túl korai a jövő évi felállásról beszélni. Ha eljön az ideje, meghozzuk a döntésünket."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!