A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Montezemolo csalódott a versenybírókban

Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo továbbra is csalódott a versenybírók döntése miatt, akik a Monte-Carlói Nagydíjon csupán feltételezésekre alapozva hozták meg ítéletüket Michael Schumacher felett, és küldték a hétszeres világbajnokot a mezőny végére.
Vágólapra másolva!

Luca di Montezemolo teljes mértékben egyetértett kollégájával, Jean Todttal, aki a monacói futamot követően nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a versenybírók bizonyítékok hiányában ítélték el Schumachert, akiről azt feltételezték, hogy ellenfelei blokkolása érdekében, szándékosan állt keresztbe a pályán az időmérő utolsó pillanataiban.

A Ferrari elnöke bosszankodik, ugyanis mivel Michael - a pole pozíció helyett - csak a mezőny végéről rajtolhatott, legnagyobb riválisa, Fernando Alonso 21 pontra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben.

"A Ferrarinál soha nem szállunk szembe a bírák döntésével, különösen akkor nem, ha nem értünk egyet vele" - mondta di Montezemolo a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Bár meg vagyok győződve arról, hogy a bírák igazságosan jártak el, nem szeretem, ha feltételezésekre alapozva büntetnek meg valakit. Azt pedig különösen nem viselem el, ha emiatt a bajnoki cím sorsa is megpecsételődhet."

Di Montezemolo viszont elmondta, az egyetlen pozitívum a Monacói Nagydíjon az volt, hogy bebizonyosodott a 248 F1-es modell valós ereje, melynek segítségével Schumacher felzárkózhatott a négy pontot érő ötödik helyre, azután, hogy a boxból vágott neki a 78 körös versenynek.

"Világbajnokhoz méltóan küzdött Schumacher" - mondta az elnök. "Úgy gondolom, hogy visszavágtunk az időmérőn történtekért. Szombaton és vasárnap is mi voltunk a leggyorsabbak, így nem szabad feladnunk a küzdelmet. Tovább kell dolgoznunk, hiszen Monacóban megmutattuk, igenis számolni kell velünk."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!