Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben résztvevő nagyvállalatoknak legkésőbb a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon meg kell egyezniük a 2008-as motorszabályokról, hogy reális esélyük legyen a FIA által szorgalmazott motorfejlesztések befagyasztására.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem titkolja, hogy a 2008-as idénytől több évre befagyasztaná a Forma-1-es motorokat, ezzel csökkentve tovább a költségeket.

Annak ellenére, hogy egyes nagyvállalatok ellenzik a szövetség koncepcióját, a FIA az elmúlt héten levelet írt a motorszállítóknak, hogy minél előbb adják le a 2008-as szezonban bevetésre kerülő erőforrásaik terveit, melyek alapján be tudják fagyasztani a motorokat.

Mivel a nagyvállalatok többsége ellenzi a motorok befagyasztására irányuló törekvéseket, az is felmerült már, hogy csak részben tennék tiltólistára a fejlesztéseket. Egyes felvetések szerint évente harminc százalékos befagyasztás elképzelhető lenne.

Ugyan a nagyvállalatoknak a hónap végéig van idejük arra, hogy egyetértést teremtsenek a motorkérdésben, megbízható források szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon döntés elé állítja a résztvevőket, ugyanis a silverstone-i verseny után Észak-Amerikába látogat a száguldó cirkusz világa, így míg vissza nem térnek Európába, biztosan nem tudnak megegyezni - mely már késő lenne.

Egyes hírek szerint a FIA az elmúlt héten levélben emlékeztette a csapatokat, hogy a 2008-as Sportszabályzat értelmében május végéig kellett volna leadniuk azoknak a motoroknak a terveit, melyeket a 2008-as szezonban szeretnének használni.

Állítólag négy csapat már eleget tett kötelezettségének, míg a többiek valószínűleg a hétvégi silverstone-i megmérettetésen szintén leadják terveiket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről