Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoyának minden esélye megvan arra, hogy a jövő évben is a McLaren színeiben versenyezzen, noha a wokingiak eddig egy szóval sem említették, hogy szívesen alkalmaznák őt a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a McLaren az elmúlt év végén bejelentette, hogy a 2007-es idényt a Renault világbajnokával, Fernando Alonsóval kezdik meg, Montoya teljesen kikerült a képből, hiszen a csapat több alkalommal is utalt arra, hogy a spanyol mellé Raikkönent akarják szerződtetni.

Montoyát azóta több csapattal is szóbahozták, köztük a Red Bull Racinggel is, ahol a jövő évben a Forma-1 legnagyobb aerodinamikai gurujaként számon tartott Adrian Newey által tervezett versenygéppel szállhatna harcba a többiekkel.

Ugyan Montoya viszonya az idei évben megromlott a csapattal, különösen az Ausztrál Nagydíjon történt stratégia baklövés miatt, a kolumbiai versenyzővel továbbra is számolnak.

A csapat ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh elmondta, hogy Raikkönen, a GP2-ben remeklő Lewis Hamilton, illetve tesztversenyzőik, Pedro de la Rosa, valamint Gary Paffett vannak versenyben Montoya mellett a jövő évi versenyzői ülésért.

"Juan Pablo nem került ki a képből, így vele is számolunk a jövő évi felállásunk kapcsán" - mondta Whitmarsh. "A tavalyi évben Silverstone-ban megszerezte első futamgyőzelmét a csapattal, és tudjuk, hogy fantasztikus tehetség. Remek munkát végez az idei évben, így minden esélye megvan arra, hogy a jövőben is a McLarennél maradjon."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről