A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fisichella 2007-re finn csapattársat vár

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella az idei gyengébb teljesítménye ellenére is bízik benne, hogy jövőre is a Renault pilótája maradhat. Abban viszont egészen biztos, hogy egy finn mindenképpen lehetőséget kap majd a világbajnok alakulatnál.
Vágólapra másolva!

Fisichella az idei szezonnak úgy vágott neki, hogy mindenképpen eredményesebb akar lenni, mint az előző években. Ehhez képest az olasz ismét hadilábon áll a szerencsével, és csapattársával, Alonsóval szemben jókora hátránya van. Ennek ellenére Fisico úgy érzi, hogy a Renault továbbra is bízik a képességeiben és 2007-ben is a francia istálló versenyzője lehet.

"A Renault-nál nem tesznek különbséget első- és második számú pilóták közt"- nyilatkozta Fisichella. "Eddig mindig az időmérő edzéseken voltak problémáim, és ez nagyban befolyásolja az idei versenyteljesítményemet is"- magyarázta visszafogott eredményeit az olasz, aki a győzelemre is képesnek tartja magát, ha ezeket a hibákat sikerül kiküszöbölnie.

A szezon első nyolc versenye után Fisichella még fele annyi pontot sem tudott gyűjteni, mint éllovas csapattársa, Alonso. "Természetesen én is többet vártam magamtól, én is az élen akarok autózni, mint Fernando. Most már 42 pont a hátrányom vele szemben, ami nagyon sok, de nem akarom magam ezzel bosszantani. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindig valami probléma gátolt meg a jobb eredmény elérésében."

A leggyengébb pontnak a már említett időmérő edzéseket tartja a római születésű versenyző: "A kvalifikáció szinte majdnem annyira fontos, mint maga a verseny, nagyon sok minden már szombaton eldől. Idén többször nem stimmeltek a dolgok az időmérőn, Imolában eltaktikáztuk magunkat, a Nürburgringen Villeneuve miatt kellett félbehagynom a gyorskörömet. Egyedül Malajziában alakultak a tervek szerint a dolgok, ott meg is nyertem a futamot."

Fisichella különösen amiatt van nehéz helyzetben, mert a szerződése év végén lejár, és nincs rá garancia, hogy továbbra is maradhat a francia istállónál. A Renault vezetőségét viszont egy-egy jó eredménnyel meggyőzhetné arról, hogy érdemes őt a csapatnál tartani Alonso távozása után is.

"A Renault még nem hozta nyilvánosságra az elképzeléseit velem kapcsolatban, de én bízom benne, hogy szerepelek a jövő évi felállásukban is"- adott hangot optimizmusának az olasz. "Ha én maradok, akkor egy ülés még mindig üres, amibe szinte száz százalék, hogy egy finnt fognak beültetni." Fisichella itt természetesen a jelenlegi tesztpilótára, Heikki Kovalainnenre és a McLaren versenyzőjére, Kimi Raikkönenre gondolt. Az olasz számítása csak akkor fog megdőlni, ha a Renault illetékesei teljesen finn felállást terveznek 2007-re.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!