A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Howett: A Toyota a negyedik legjobb csapat

Vágólapra másolva!
John Howett, a Toyota istálló elnöke azt állítja, hogy csapata jelenleg a Forma-1- negyedik leggyorsabb autóit tudhatja magáénak. Ennek ellenére a japán gárda a konstruktőrök versenyében csak a hetedik helyen tanyázik.
Vágólapra másolva!

A monacói verseny óta a Toyota a továbbfejlesztett TF106B kódjelű autóval áll rajthoz. Ez a járgány erősebb és jobb az elődjénél, bár ezt a pályán még nem tudta bizonyítani. Ez egyben azt is jelenti, hogy a japán istálló továbbra is a várakozások alatt szerepel.

Az elmúlt öt futamon például a Toyota egyetlen pontocskát tudott megszerezni, Ralf Schumacher Monte-Carlóban lett nyolcadik. A csapat gyengélkedéséről viszont mindent elmond, hogy a másik pilóta, Jarno Trulli idén eddig egyetlen versenyt sem tudott pontszerző helyen befejezni.

Persze az olasz is jobban állna, ha kicsit több szerencséje van. Monacóban például dobogós helyen érhetett volna célba, de a harmadik helyről technikai hiba miatt ki kellett kiállnia. Ralf Schumacher sem minden esetben tudta magából kihozni a maximumot, Silverstone-ban például az időmérőn gyors volt a német, a versenyen a rossz rajttal viszont minden kárba veszett. De a tények azt mutatják, hogy a kölni gárda a legrosszabbak közt van jelenleg.

A Toyota a tengerentúli versenyeken azonban maga mögött akarja hagyni ezt a rossz szériát, és végre a képességeinek megfelelő teljesítménnyel rukkolna elő. Legalább is az istálló elnöke, John Howett erre utalt nyilatkozatában: "Ha jobban megnézzük a szituációt, akkor nyilvánvaló, hogy a Toyota a negyedik leggyorsabb autó a mezőnyben."

Az elnök kijelentését a ponttáblázat nem támasztja alá, hiszen a jelenlegi negyedik csapat a Honda. A nagy rivális a Toyota nyolc pontjával ellentétben már 29 egységnél jár, tehát előnye tetemes.

"A Williams Monacóban nagyon gyors volt, de Silverstone-ban már szenvedtek. A BMW esetében pont fordított a helyzet, ők Monacóban voltak lassúak, a Brit Nagydíjon viszont remekeltek. Akik viszont folyamatosan gyorsak tudnak lenni, azok ott is vannak az első három hely valamelyikén. Nekünk mögöttünk lenne a helyünk. De egyelőre nem vagyunk elég jók ehhez"- nyilatkozta a brit szakember, aki a nagy végsebességű észak-amerikai pályákon (Montrealban és Indianapolis-ban) mindenképpen pontokat szerezne csapatával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!