A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Chevrier: Alonso kicsit Sennára emlékeztet

Vágólapra másolva!
Denis Chevrier, a Renault motorokért felelős főmérnöke annak idején együtt dolgozott a háromszoros világbajnokkal, Ayrton Sennával, jelenleg pedig a második vb-címe felé száguldó Alonsóval küzd a közös sikerekért.
Vágólapra másolva!

Persze nem csak a két kiválósággal dolgozott a francia szakember, de elmondása szerint kiemelkedik közülük az 1994-ben balesetben életét vesztő Senna. Chevrier annak ellenére is a brazilt emeli első helyre, hogy csak rövid ideig dolgozott együtt vele.

"Ayrton Senna roppant gyors volt már akkor is, mikor a telemetria még be sem tette a lábát a Forma-1-be. Egyedülálló volt, amit ő nyújtott"- áradozott a legendáról Chevrier. "Nagyon jól együtt tudott dolgozni a technikai személyzettel, a legapróbb benyomásait megosztotta a mérnökökkel. Három körről fél órán keresztül tudott beszélni, felelevenítve minden tizedmásodpercet, amit a pályán töltött. Ezzel pedig nagymértékben hozzájárult az autók tökéletesítéséhez."

"Éppen ezért nagyon gyors volt a pályán, hiszen tudta, hogy mit miért tesz"- folytatta a francia. "Mindent az irányítása alatt tartott. Mikor gyors körön volt, már akkor arra gondolt, hogy a következőben hol tud még időt nyerni."

1992-ben a Williamsekben Renault erőforrás dobogott, és akkor az istálló egyik pilótáját Nigel Mansellnek hívták, aki szintén kivívta Chevrier elismerését: "Ha az autó nem volt elég gyors, akkor addig dolgozott, amíg valamiféle javulást el nem értünk. A munkához való hozzáállása és fanatizmusa páratlan és lenyűgöző volt. Hasonló karakterrel a mai Forma-1-ben már nem találkozhatunk"- mondta a 92-es bajnokról a Renault mérnöke.

Az 52 éves szakember jelenleg is egy nagy klasszissal, Fernando Alonsóval dolgozik. Összehasonlításba azonban nem bocsátkozott: "Nehéz lenne összehasonlítani őket egymással, mert más-más korban versenyeztek, mások voltak a körülmények. De Fernandóban van egy kicsi Sennából is. Egyébként teljesen különböznek egymástól."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!