Rosberg csalódott az első nap után

Vágólapra másolva!
A Williams-istálló német versenyzője, Nico Rosberg csalódottságának adott hangot a Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapja után, ugyanis egy technikai malőr miatt mindössze csak tíz kört tudott megtenni a nyitónap Montrealban.
Vágólapra másolva!

"Nehéz nap volt a mai számomra, mert csak igen későn tudtam kihajtani a boxból a délutáni tréningen, ugyanis egy kisebb probléma lépett fel autóm váltóművével" - mondta Rosberg, aki pénteken gördült először pályára Montrealban.

"Mindössze csak tíz kört teljesítettem, ami roppant kevés, hiszen most járok először ezen a ringen. Szerencsére nem tűnik túl bonyolultnak a pálya, és az autó is jól muzsikál. Úgy érzem, sokkal jobb lehetek holnap, hiszen lesz még alkalmam a gyakorlásra a délelőtti szabadedzésen."

Rosberg mindössze csak a 21. helyig jutott a pénteki második tréningen, ám márkatársa Mark Webber ennél sokkal jobb eredményt ért el. Az ausztrál pilóta a hetedik helyre kormányozta az FW28-as modellt, miközben a gumiválasztáson dolgozott.

"Úgy tűnik, hogy a gumiválasztás nem lesz egyszerű ezen a hétvégén" - mondta az ausztrál pilóta. "A tapadás nagyon alacsony, és mindkét beszállító már hetekkel ezelőtt eldöntötte, milyen gumikkal látja el partnereit az észak-amerikai versenyeken. A délutáni tréning sokkal jobban sikerült számunkra, hiszen a magasabb hőmérséklet kedvezett nekünk."

"Rengeteg információt gyűjtöttünk be Alex révén, míg az én két etapom is hasznos volt. Végeredményben egy igen érdekes napon vagyunk túl, mely hozott némi meglepetést számunkra, ám úgy gondolom, hogy a körülményekhez alkalmazkodni tudunk."

A csapat tesztversenyzője, Alex Wurz egyébként mindkét edzésen a harmadik helyen végzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről