Kovalainen: Versenyezni akarok!

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen szíve szerint 2007-ben Giancarlo Fisichella csapattársa lenne a Renault-nál, ahol Alonso szezonvégi távozásával majd megüresedik egy versenyzői állás. A finn mindenképpen versenyszerződést akar kapni jövőre.
Vágólapra másolva!

A konstruktőrök versenyének címvédője, a francia Renault istálló már korábban bejelentette, hogy jövőre az egyik autót mindenképpen Giancarlo Fisichella vezeti majd. Az pedig már a szezon előtt eldőlt, hogy Alonso 2006 végén a McLarenhez távozik. Így jövőre mindenképpen kell egy pilóta a másik sárga-kék gépbe.

A csapatfőnök, Flavio Briatore a kulisszák mögött minden erejével azon dolgozik, hogy leigazolja Kimi Raikkönent, de a jelenlegi tesztpilóta, Heikki Kovalainen szerződtetése is több, mint holmi pletyka.

A Forma-1-es cirkusz mindenható ura, Bernie Ecclestone is azon mesterkedik, hogy Raikkönen a Renault-ot vezesse jövőre, mert a brit mogulnak az a célja, hogy a jelenlegi három legjobb pilóta a három nagycsapatnál versenyezzen (Michael Schumacher a Ferrarinál, Alonso a McLarennél). És ugyebár Ecclestone amilyen alacsony, a keze olyan messzire elér, tehát nem elképzelhetetlen, hogy Alonso és Raikkönen helyet cserélnek.

Amíg a nagyok el nem döntik egymás közt, hogy ki hol óhajtja folytatni, addig Kovalainen viszont a levegőben lóg. Egy hónappal ezelőtt Briatore, a finn menedzsere még 90 százalék esélyt adott arra, hogy Kovalainent házon belül tesztpilótából versenyzővé minősítik át, ám mára ez a szám már igencsak lecsökkent. Briatore védence persze máshol még kaphat versenyszerződést.

"Jelenleg konkrétan a Renault-val nincs szerződésem, Flavio Briatore menedzserirodájához tartozom"- mondta a 24 éves finn. "Elsődleges célom, hogy ott maradjak, ahol jelenleg is vagyok."

"A Renault-nál már ismerem az embereket, nem lenne gond a beilleszkedéssel. Nagy kár lenne, ha az eddig elvégzett munkát el kellene dobnom"- nyilatkozta a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka, aki 2003-as munkába állása óta mintegy 25 000 tesztkilométert tett meg az 54 gyakorlási napon.

Durván számolva is ez a kilométer-mennyiség 80 versenytávnak felel meg, így a szőke titán joggal érzi úgy, hogy felkészült a versenyzésre. "Újabb éveket nem tudnék csak teszteléssel eltölteni. Idén is nagyon keményen dolgoztam, és valójában szerencsém van, hogy egyáltalán ezt csinálhatom, de mindig lemaradok a versenyzésről, és ennek véget szeretnék vetni. Versenyezni akarok!"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről