Ganassi már idén bevetné Montoyát

Vágólapra másolva!
A Chip Ganassi Racing mindent megtesz annak érdekében, hogy Juan Pablo Montoya már az idei év végén bemutatkozhasson a NASCAR Bush szériában, mondta a csapat tulajdonosa, Chip Ganassi.
Vágólapra másolva!

Az amerikai istálló hivatalosan is megerősítette azon híreket, melyek szerint egykori CART bajnokuk, Juan Pablo Montoya egy hosszú távú szerződést kötött velük, így a 2007-es idényben a NASCAR Bush szériában, illetve a Nextel Cup-ban fog versenyezni.

Azonban a csapat vezetője, Ganassi elmondta, ha lehetősége lesz rá, akkor már az idei évben beveti Montoyát az amerikai szériában, hogy minél nagyobb tapasztalattal kezdhesse meg a jövő évet.

Ha a McLaren a 2006-os F1-es szezon befejeztével elengedi Montoyát, akkor a kolumbiai az idei évben még négy Bush versenyen elindulhat, mely mindenképpen jól jönne számára a 2007-es idényre nézve.

A NASCAR szezon egy hónappal tovább tart, mint a Forma-1-es idény, így a királykategória utolsó futama, a Brazil Nagydíj után még négy Bush versenyt rendeznek a 2006-os évben, beleértve a szezonzáró miamii megmérettetést.

"A Bush szériában és a Nextel Cup-ban is szerepeltetni fogjuk a következő évben, hogy minél előbb, minél nagyobb tapasztalatra tehessen szert" - mondta Ganassi vasárnap Miamiban. "Továbbá mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy még az idei év vége előtt pályára gördülhessen néhány Bush versenyen."

"Érvényes szerződés köti a McLaren Mercedes istállóhoz az idei szezon végéig, ám van arra remény, hogy utána felmentik szolgálatai alól" - folytatta Ganassi, aki bevallotta, hogy a tárgyalások csak az elmúlt héten kezdődtek meg, ám mivel minden simán ment, hamar megegyeztek.

"A múltban fantasztikus sikereket értünk el együtt, és ez nagyban megkönnyítette a helyzetet. Roppant gyorsan meg tudtunk egyezni. Fantasztikus dolog az, ha egy olyan pilóta ül az autódban, aki valóban nálad szeretne versenyezni, és részese szeretne lenni a csapatodnak. Azt mondta, hogy itt akar versenyezni. Ez a fickó imádja a motorsportot, így nem csoda, hogy itt szeretne szerepelni."

"Nyilvánvalóan lesznek nehézségei, de készen áll a kihívásra. Élvezetes lesz, aminek nagyon örülök" - örvendezett Ganassi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről