Yamamoto váltja Montagny-t Németországban

Vágólapra másolva!
Bár a hétvégi Francia Nagydíjon még Franck Montagny áll rajthoz a Super Aguri színeiben, helyét Sakon Yamamoto veszi majd át Németországban, jelentette be szerdán a japán bázisú csapat.
Vágólapra másolva!

Bár úgy volt, hogy már a Francia Nagydíjtól Yamamoto lesz Takuma Szato csapattársa, a Super Aguri vezetősége végül úgy döntött, Montagny állhat rajthoz hazai közönsége előtt Magny-Cours-ban.

A francia pilóta mai nyilatkozatában azonban már utalt arra, hogy ez lesz utolsó versenye a csapat színeiben, hiszen a Német Nagydíjtól ismét harmadik számú versenyzőként lesz jelen a versenyhétvégéken.

Montagny egyébként májusban vette át Yuji Ide helyét, miután a vezetőség a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nyomására menesztette a zöldfülű, és ebből kifolyólag rengeteg hibát vétő japán versenyzőt.

A csapat tulajdonosa, Aguri Suzuki bár meg volt elégedve Montagny teljesítményével, minduntalan hangsúlyozta, hogy a teljes japán felállásra törekszik. Mivel Yamamoto Idéhez hasonlóan nulla tapasztalattal érkezett a Forma-1-be, a vezetőség tanult hibájából, és az elmúlt versenyhétvégéken már bevetette az újonc pilótát a pénteki szabadedzéseken.

Ugyan nem szerepelt valami fényesen, a vezetőség mégis úgy gondolta, hogy Yamamoto alkalmas lesz a versenyzői posztra, így megerősítette, hogy a Német Nagydíjon ő veszi majd át Montagny megüresedő helyét.

A Super Aguri vadonatúj SA06-os kódszámmal ellátott versenygépe Yamamotóhoz hasonlóan szintén Németországban debütál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről