A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Direxiv jegelte az F1-es projectet

Vágólapra másolva!
Bár korábban úgy volt, hogy akár már a 2007-es idényben bemutatkozhat a Forma-1-ben, a japán székhelyű Direxiv cégóriás úgy döntött, egy időre félreteszi az F1-es projectet, értesült a brit Autosport magazin.
Vágólapra másolva!

Az egykori Forma1-es versenyző, Jean Alesi keményen dolgozott azon, hogy a Direxiv már a jövő évben bemutatkozhasson a királykategóriában, ezért is fordult partneréhez, a McLaren-Mercedes istállóhoz. A csapat tervei között ugyanis az szerepelt, hogy a McLaren legyen a karosszéria-, illetve motorbeszállítójuk a 2007-es idényben.

Mivel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) úgy döntött, hogy David Richards alakulata, a Prodrive lesz a mezőny tizenkettedik csapata a 2008-as idényben, a Direxivnek nem volt más választása, mint az, hogy már a jövő évben bemutatkozzon a királykategóriában.

Bár a csapat mindent megtett céljai elérésének érdekében, megbízható források szerint a vezetőség letett tervéről, és jegelte az F1-es projectet, mely egyesek szerint akár azt is jelentheti, hogy a Direxiv végleg kiszáll a motorsportból, és megvonja támogatását a McLarentől, illetve a GP2-es csapatától.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh a következőket mondta a hírek hallatán: "Majd meglátjuk, miként alakulnak a dolog, de nem tartom valószínűnek, hogy a következő évben bekerülnek a Forma-1-be."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!