A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Ecclestone-nak hiányozni fog Montoya

Vágólapra másolva!
Montoya hirtelen távozása óriási hullámokat gerjesztett a Forma-1-ben, és valószínűleg még sokáig fognak beszélni a kolumbiairól. Legutóbb Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz mindenhatója fejezte ki sajnálatát a McLaren versenyzőjének kilépése miatt.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 egyik karizmatikus figurája távozott Juan-Pablo Montoya személyében, aki úgy döntött, hogy az amerikai NASCAR sorozatban folytatja versenyzői pályafutását. A kolumbiai csak a következő szezonban települt volna át a tengerentúlra, de F1-es csapata, a McLaren-Mercedes vezetősége úgy döntött, hogy már a Francia Nagydíjon sem ülteti autóba a dél-amerikait.

Ecclestone megérti Montoya döntését, a brit szerint nem volt más lehetősége. Ugyanakkor úgy érzi, hogy nagy űrt hagy maga mögött a Forma-1-ben. "A McLarennél nem volt maradása, és úgy döntött, hogy valahol máshol, valami teljesen másba kell belevágnia. Szerintem számára ez volt az egyetlen lehetőség."

A NASCAR-ben Montoya ismét régi sikereinek útjára léphet, és ezzel Ecclestone is egyetért: "Remélem, hogy brillírozni fog, és nem csak vegetál majd. Nagyon kemény sorozatba igazolt át, de Juan-Pablót sem kell félteni. Én nagyon drukkolok neki."

Hasonló véleményen van a Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn is, aki korábban nem egyszer éles kritikával illette Montoyát: "Izgalmas lesz, hogy hogyan tud majd alkalmazkodni az új szériához. A NASCAR egy teljesen más kultúra, egy teljesen más műfaj."

Ahhoz, hogy eredményes lehessen valaki a tengerentúlon is, a kezdetektől fogva a topon kell lennie: "Ismerek pár embert, akik rosszul döntöttek, nem tudtak érvényesülni odaát. De Montoya eredményes lehet, hiszen a képességei megvannak hozzá, a többieknek számolniuk kell majd vele"- mondta Brawn.

A kolumbiainak azonban még várnia kell a bemutatkozásra, holott új alakulata, a Chip Ganassi már idén bevetette volna néhány futamon. Csakhogy a McLaren keresztülhúzta ezen számításokat, mert az élő szerződésre hivatkozva visszarendelte Montoyát. Kérdés, hogy mire mennek majd a minden idegszálával már a NASCAR-ra koncentráló 31 éves pilótával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!