Különleges nyakláncot kaphatnak a pilóták

Vágólapra másolva!
A GPDA az elmúlt héten megrendezett Török Nagydíjon vette szemügyre azokat a mikrocsippel ellátott nyakláncokat, melyek akár életet is menthetnek egy komolyabb baleset bekövetkezése esetén.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) komoly érdeklődést mutat az egykori Forma-1-es versenyző, Ivan Capelli cége által kifejlesztett különleges nyaklánc iránt, melyet hamarosan kötelező viseletté tehetnek a versenyzők számára a királykategóriában.

Az eszközben elhelyezett ütésálló mikrocsippnek köszönhetően ugyanis az orvosok azonnal hozzáférhetnének a balesetet szenvedett versenyző egészségügyi aktáihoz - beleértve a röntgenfelvételeket is - mellyel csökkenne a reakcióidő, és ezzel nőnének a beteg túlélési esélyei.

A sérülthöz kiérkező orvos számítógépen keresztül azonnal lekérdezhetné a versenyző egészségügyi adatait, és akár továbbíthatná is azokat annak a kórháznak, ahova a pilótát szállítják.

Az elmúlt héten Isztambulban Ivan Capelli a Toyota nagyra becsült főorvosával, Ricardo Ceccarellivel egy prezentációt tartott, ahol az új technológiáról beszéltek, mely nem csak a Forma-1-ben, hanem más területeken is komoly érdeklődést keltett. Az eszköz ára is kedvező, egy darab előállítása mindössze 70 angol fontba kerül, így anyagi nehézségeket nem okozna a csapatok számára.

"Az eszközt Dr. Ceccarelli közbenjárásával fejlesztettük ki, mellyel az a célunk, hogy a sérültek minél gyorsabb és precízebb ellátásban részesülhessenek" - mondta a "nyakláncot" kifejlesztő Motivegeeks cég tulajdonosa, Ivan Capelli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!