A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Rossi sajnálja Schumacher visszavonulását

Vágólapra másolva!
A Forma-1-gyel is kacérkodó gyorsasági motoros világbajnok, Valentino Rossi sajnálja, hogy a hétszeres világbajnok Schumacher befejezi versenyzői pályafutását. Az olasz szupersztár egyébként bízik benne, hogy Schumi megnyeri nyolcadik vb-elsőségét is.
Vágólapra másolva!

Valentino Rossi korábban komolyan elgondolkodott azon, hogy műfajt vált, és kétkerekűjét egy négykerekűre cseréli. Az olasz motorversenyző már teszteken is részt vett a Ferrarinál, de végül májusban úgy döntött, hogy marad eredeti foglalkozásánál, és nem próbálkozik meg a száguldó cirkusszal.

A motoros ettől függetlenül figyelemmel kíséri a Forma-1-ben történő eseményeket, és nagy sajnálattal fogadta Schumacher visszavonulásának hírét. Az olasz sztár Malajziában hallotta a német bejelentését, hiszen a Moto GP mezőnye ott versenyzett múlt hétvégén. Rossi megnyerte a futamot, és ezzel életben tartotta világbajnoki esélyeit, ugyanis jelenleg csak az összetett verseny harmadik helyén áll.

"Már korábban is hallottam, hogy Michael esetleg visszavonul, de bíztam benne, hogy még legalább egy évet elvállal"- nyilatkozta Rossi. "Nem erre a bejelentésre számítottam, nagyon sajnálom. De ez Michael döntése. Nagy veszteség érte a Forma-1-et és az egész sportvilágot is azzal, hogy ő visszavonul. Ha megnyerné nyolcadik vb-címét, az lenne a hab a tortán."

Rossi szerint Schumacher döntésében az is szerepet játszott, hogy a német esetleg nem akarta felvállalni a Kimi Raikkönennel való, házon belüli csatát: Egészen biztos vagyok benne, hogy ez is eszébe jutott"- érvelt a 27 éves motorversenyző. "Raikkönen villámgyors pilóta, és azonos feltételek mellett kellett volna versenyezniük, amit szerintem Michael már nem akart bevállalni, hiszen ő már eleget letett az asztalra, nem akart volna ismét bizonyítani a világnak."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!