Montagny visszatérhet a Super Agurihoz

Vágólapra másolva!
Franck Montagny Kínában visszatér a Super Agurihoz, noha a héten jövőbeli munkaadójánál, a Toyotánál tesztel az angliai Silverstone-ban.
Vágólapra másolva!

A francia versenyző előrehaladott tárgyalásokat folytat a kölni bázisú csapattal, ahol nagy valószínűséggel a jövő évben távozó Ricardo Zonta helyét veheti át, és a 2007-es idényt a Toyota harmadik számú pilótájaként kezdheti majd meg.

Ugyan a szerződés még nem köttetett meg, Montagny már kedden megkezdhette a munkát a Toyotával, az eheti teszteknek helyet adó Silverstone-ban. Mindez azonban nem változtat semmin, ugyanis a Super Aguri vezetősége megerősítette, a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Kínai Nagydíjon is számítanak a francia pilóta segítségére a pénteki szabadedzéseken.

"Továbbra is szerződésben áll a csapattal" - mondta a Super Aguri ügyvezető igazgatója, Daniel Audetto. "A Toyota kölcsönkérte tőlünk, hogy tesztlehetőséget biztosíthasson számára Silverstone-ban, mi pedig készségesen elengedtük."

Montagny minden bizonnyal az idei szezont a Super Aguri versenyistállóval fejezi majd be, ám nem kizárt, hogy a hátralévő futamok egyikén át kell adnia helyét a GP2-es bajnokságban szereplő Hiroki Yoshimotónak, feltéve ha a japán pilóta hozni tudja a megfelelő szponzorokat.

Yoshimoto egyébként jelen van Silverstone-ban, és kívülállóként követi figyelemmel az eseményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről