A Honda egyedül zárt Jerezben

Vágólapra másolva!
Az már akkor egyértelmű volt, hogy pénteken valamelyik Honda végez az élen Jerezben, amikor még egyetlen autó sem hagyta el a bokszutcát.
Vágólapra másolva!

Ennek egészen egyszerű oka van, hiszen a japán istálló egyedül tréningezett a spanyol ringen.

A tegnapi naphoz hasonlóan ma is Anthony Davidson és Jenson Button nyüstölte a Hondákat, ketten együtt majdnem 200 kört tettek meg az utolsó tesztnapon. Az egyetlen bökkenőt a tesztpilóta délelőtti lerobbanása jelentette, de ezt leszámítva ezúttal is problémamentes napot zárt a gárda.

A Honda nagyon aktív volt az elmúlt két hétben, hiszen összesen hat napot töltött el Jerezben. A spanyolországi tesztek utolsó felvonásán a pilóták a gumik tesztelésére és az aerodinamikára fektették a legnagyobb hangsúlyt. Davidson délelőtt még nedves aszfalton körözött és a rajtot is gyakorolta.

Button pénteken kereken 100 kört teljesített, ami azért is örömteli a csapat számára, mert az első futamgyőzelmét az idei Magyar Nagydíjon megszerző pilóta autójában már a 2007-re fejlesztett erőforrás dobogott. A megbízhatósággal a jelek szerint nincs probléma, hiszen a brit már a második motorral teljesítette technikai hiba nélkül a két versenytávnak megfelelő kilométer-adagot.

Az időket tekintve most Davidson volt a jobb, de 1:17.123-as eredménye elmaradt Button csütörtöki győztes köridejétől.

A jerezi pályára legközelebb a Japán Nagydíj után térnek vissza a csapatok, akkor a Ferrari, a McLaren, a BMW-Sauber, a Toyota és a Williams itt teljesíti majd idei utolsó tesztkilométereit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!