A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Ammermülleré a harmadik Red Bull

Vágólapra másolva!
Immáron hivatalos, hogy a soron következő két Forma-1-es nagydíjon, Kínában és Japánban Michael Ammermüller lesz a Red Bull Racing istálló harmadikszámú pilótája, tehát a pénteki szabadedzéseken a fiatal német körözhet.
Vágólapra másolva!

Mivel a három héttel ezelőtti Olasz Nagydíj után Christian Klien elhagyta a Red Bullt, helyét értelemszerűen az addigi tesztpilóta, Robert Doornbos vette át. Csakhogy így a harmadik autó, amit a csapat péntekenként használt, megüresedett. A következő két futamon ebbe ülhet bele a GP2-es széria idei szezonjában az összetett verseny 11. helyén végző Ammermüller.

A 21 éves Ammermüller remekül kezdte az idei GP2-es sorozatot, ám az idény második felében már nem volt túl sok örömben része. Az idei szezonja azonban nem ért véget az idényzáró monzai versenyen, hiszen Jerezben már tesztelhette a Red Bullt, a hivatalos bejelentés szerint pedig Sanghajban és Suzukában is lehetőséget kap péntekenként. A 2006-os Forma-1-es évad utolsó versenyére, a Brazil Nagydíjra egyelőre nem nevezett meg harmadikszámú pilótát az osztrák csapat.

"Ez egy fantasztikus alkalom számomra"- lelkendezett a fiatal német. "A Forma-1 minden versenyzőnek a legfőbb vágya. Nagyon örülök neki, hogy a Red Bull tesztpilótája lehetek. A csapattal Jerezben már együtt dolgoztam a múlt héten, és láttam, nagy terveik vannak, ami engem is nagyon motiválttá tesz."

"Én csak a saját munkámra koncentrálok majd, szeretnék a lehető legtöbbet tanulni. Úgy gondolom, hogy ehhez a lehető legjobb csapatnál kapok lehetőséget"- futott egy tiszteletkört Ammermüller.

Érdekesség, hogy a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésén Michael Ammermüller a hatodik német lesz, aki autóba ül, hiszen a BMW-nél szintén harmadikszámú pilótaként kap lehetőséget a 19 éves Sebastian Vettel. Rajtuk kívül pedig négy versenyző van, akik Németország színeiben róják a köröket: Michael Schumacher (Ferrari), a hétszeres világbajnok öccse, Ralf Schumacher (Toyota), Nick Heidfeld (BMW Sauber) és Nico Rosberg (Williams).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!