Montoyának a tenisz miatt kellett mennie

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Ron Dennis a Kínai Nagydíjon egyik interjújában elárulta, hogy az a titokzatos tenisz-sérülés volt az oka annak, hogy a gárda szezon közben vált meg Juan-Pablo Montoyától.
Vágólapra másolva!

Montoya az idei szezon tizedik futama, az Amerikai Nagydíj után döntött úgy, hogy hátat fordít a Forma-1-nek, és a NASCAR szériában folytatja pályafutását. A kolumbiai pilóta és a McLaren istálló nem éppen békében vált el egymástól, és mint Sanghajban kiderült, ennek egyik legfőbb oka a pilóta tavalyi vállsérülése volt.

"Az előző évben elszenvedett vállsérülése nagyon ellentmondásos volt"- nyilatkozta Kínában Ron Dennis. "Az eset rengeteg feszültséget szült, még akkor is, ha nagy részüket mások gerjesztették is."

Montoya a 2005-ös szezon elején két futamot is kénytelen volt kihagyni, mert elmondása szerint teniszezés közben elcsúszott, és ráesett a vállára, amiben emiatt hajszáltörés keletkezett. Legalább is ez volt a hivatalos verzió. Sokan ugyanis tudni vélték, hogy a kolumbiai motorral száguldozott, és egy elvétett manőver után hasalt el, és akkor sérült meg.

A sérülés és annak ellentmondásos körülményei természetesen némi feszültséget szültek csapaton belül. Montoya az ötödik versenyen, Spanyolországban tért vissza, és a szezon hátralévő részében háromszor is győzni tudott, miközben csapattársa, a finn Kimi Raikkönen hétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A McLaren már az idei szezon előtt szerződést kötött a világbajnok Fernando Alonsóval, így Montoya 2007-es helye veszélybe került. A júliusi bejelentés és a viharos távozás azonban mindenkit váratlanul ért.

Talán csak egyik felettese, Ron Dennis nem lepődött meg ezen: "Azt tette, amit tőle várhat az ember. Juan-Pablo a pályán és azon kívül is egy forróvérű dél-amerikai volt. Nehéz volt kezelni, de tény, hogy színt csempészett a csapatba és ezáltal az egész Forma-1-be is."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről