Glock és Klien lehetnek a Honda tesztpilótái

Vágólapra másolva!
A GP2-es széria éllovasa, Timo Glock, illetve a Red Bull Racing egykori versenyzője, Christian Klien a két legesélyesebb jelölt a Honda Racing jövő évi tesztpilótai ülésére.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Honda jelenlegi tesztelője, Anthony Davidson nagy valószínűséggel a jövő évet Takuma Szato csapattársaként a Super Aguri versenyistállónál kezdi majd meg, a japán nagyvállalat tartalékversenyző nélkül marad a 2007-es idénye.

A Honda Racing vezérkara korábban már kijelentette, mindenképpen nagy tapasztalattal rendelkező pilótát szeretne alkalmazni két versenyzője mellett, mely kritériumnak mind Glock, mind pedig Klien megfelel.

Bár korábban úgy volt, hogy a Red Bull Racing egykori versenyzője a Spyker-MF1 versenyistállónál kap munkát a jövő évben, egyre valószínűbb, hogy Tiago Monteiro komoly szponzori hátterének köszönhetően szerződést hosszabbít a holland tulajdonba került csapattal, mellyel minimálisra csökkennek Klien esélyei. Az osztrák versenyző számára tehát már csak a gyári csapatok jelenthetnek kiutat, élükön a BMW Sauber és a Honda Racing istállókkal.

Eközben Glock, aki korábban az egykori Jordan istállót szolgálta, decemberben a BMW színeiben tesztelhet Jerezben, ám mint kiderült, a Honda Racing is érdeklődik iránta, melyet a csapat ügyvezető igazgatója, Nick Fry is megerősített - ám hozzátette, egyelőre még nem született döntés ebben a kérdésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről