A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bíróság elé állíthatják a Red Bullt

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapatok többsége azt fontolgatja, hogy bíróság elé állítja a Red Bullt, ha az energiaital-gyártó cégóriás tartja magát eredeti tervéhez, miszerint a jövő évben mindkét gárdáját azonos karosszériával küldené pályára a versenyeken.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, felmerült az ötlet, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezné a csapatok évad közbeni üzletelését az autók egyes elemeivel.

Azzal mindenki egyetért, hogy egy istállók régebbi típusú autóival mások is versenyezhessenek, de egyesek szerint nagy hiba lenne engedélyezni, hogy az éppen aktuális karosszériát a gárdák eladhassák riválisaiknak.

Bár keveset hallani róla, egyre nagyobb a feszültség a háttérben, ugyanis a Red Bull továbbra is azon van, hogy két csapatát ugyanazzal az Adrian Newey által tervezett karosszériával látja majd el a jövőben, csak míg a Red Bull Racing Ferrari, addig a Toro Rosso Renault erőforrásokat használ majd.

Azt követően, hogy a Forma-1 Bizottság (FOC) legutóbbi ülésén a Super Aguri terveit visszautasították, és a kiscsapat a jövő évben nem használhatja a Honda Racing idei karosszériájának egy módosított változatát, többen is felléptek a Red Bull ellen, akik kihasználva helyzetüket, előnybe szeretnének kerülni a 2007-es idényben. A Williams és a Spyker-MF1 mellett a McLaren is nemtetszését nyilvánította ki az energiaital-gyártó cégóriás terveivel kapcsolatban.

A Williams és a Spyker-MF1 komoly ellenfelet lát a Toro Rosso versenyistállóban, mely az új karosszériával komoly előnybe kerülhet velük szemben - ami sokak szerint tisztességtelen lenne.

"Azonos autó más köntösben szóba sem jöhet, ez ellenkezik a szabályokkal" - mondta Sir Frank Williams. "Ez nem hivatalos, hanem személyes álláspont, miután elolvastam a kereskedelmi karosszériákra vonatkozó szabályokat. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy fellépjünk az ilyen esetek ellen, készen állunk bírósághoz fordulni."

"Vannak olyan csapatok, melyek nem értenek ezzel egyet, valakit hidegen hagy az egész, valaki pedig mindent megtesz azért, hogy véghezvihesse akaratát."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!