A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Alonso: Az egyéni bajnokság a legfontosabb

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy érzi, a Renault teljes mértékben mögötte áll, és mindent megtesz majd annak érdekében, hogy bezsebelhesse zsinórban második bajnoki címét. A spanyol versenyző szerint az egyéni trófea megszerzése a legfontosabb.
Vágólapra másolva!

A Renault spanyol versenyzője mondjuk ki, már csak elveszteni tudja az idei bajnokságot, hiszen a Japán Nagydíjon történtek után - ahol Michael Schumacher győztes helyzetből volt kénytelen feladni a küzdelmet - egy pontra került hozzá a bajnoki trófea. A Ferrari év végén visszavonuló sztárja már csak abban az esetben lehet világbajnok, ha megnyeri a Brazil Nagydíjat, és Alonso egyetlen pontot sem szerez - amire igen kevés az esély.

A Renault is jól áll a konstruktőrök versenyében, hiszen kilenc pont az előnye a Ferrarival szemben, így az olaszok még egy kettős győzelemmel sem biztosíthatnák maguknak az elsőséget.

Noha egyesek szerint a Renault számára a konstruktőri bajnoki cím az elsődleges, Fernando Alonso úgy gondolja, a csapat teljes mértékben mögötte áll, és minden segítséget megad majd neki, hogy bezsebelje pályafutása második bajnoki címét.

"Természetesen fontos bajnokság, de szerintem a csapat és jómagam is tudjuk, hogy melyik cím a fontosabb, éppen ezért elsődleges célunk az egyéni trófea megszerzése" - mondta a spanyol a Brazil Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Ha segíteni tudunk abban, hogy a csapat megnyerje a konstruktőri bajnoki címet, akkor az minden szempontból jó a jövő évre nézve: több lesz a pénz, javul a márka hírneve, de majd meglátjuk, mit hoz a sors."

"Azonban az egyéni bajnokság nem csak nekem, hanem mindenki számára fontos" - folytatta a 25 éves versenyző, akit egyesek szerint a Renault meg akar akadályozni abban, hogy az egyes számot a McLarenhez vigye a jövő évben. "Senki nem emlékszik arra, hogy a Ferrari vagy a Renault nyerte-e meg a konstruktőri bajnokságot, mindenki azt tartja számon, melyik versenyző lett a világbajnok. Nem hiszem, hogy mindenki emlékezne arra, ki nyerte meg tíz évvel ezelőtt a konstruktőri bajnoki címet."

Alonsónak szép emlékei vannak a brazil pályáról, hiszen egy évvel ezelőtt itt nyerte meg első világbajnoki címét, mellyel 24 évesen a sport valaha volt legfiatalabb bajnokává avatták. A spanyol pilóta azonban elmondta, most is komoly nyomás nehezedik a vállára, de úgy érzi, kezelni tudja a helyzetet.

"Mikor az ember közel kerül a bajnoki cím megszerzéséhez, mindig van nyomás rajta. A tavalyi évben több lehetőségem volt, hiszen a brazil futam után még két versenyt rendeztek az idényben. Idén viszont ez az utolsó megmérettetés, így nincs már több lehetőségem, éppen ezért maximálisan oda kell figyelni a részletekre. Úgy gondolom, a csapat készen áll a harcra. Én is felkészültem, és a Japán Nagydíj után minden eddiginél jobb helyzetből kezdhetjük meg a hétvégi viadalt."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!