A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Michelin továbbra is szállíthat gumikat

Vágólapra másolva!
A Michelin továbbra is készen áll abroncsokat szállítani jelenlegi partnereinek a téli tesztidőszak során, noha a francia gumigyártó az év végén már biztosan kiszáll a Forma-1-ből.
Vágólapra másolva!

Mivel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) különböző okokra hivatkozva a 2008-as idénytől bevezeti az egybeszállítós rendszert a Forma-1-ben, a Michelin úgy döntött, már az idei év végén elhagyja a királykategóriát. Bár a francia cégóriás idén második bajnoki címét aratta a Renault-val, a vezetőség nem gondolta meg magát, és tartva magát eredeti bejelentéséhez, jövőre végleg kiszáll az F1-ből.

Ez azt is jelenti egyben, hogy a Bridgestone már a 2007-es idényben egyedüli beszállítóként látja majd el termékeivel a teljes mezőnyt, ami sokak szerint komoly nehézséget okozhat a jelenlegi Michelines csapatoknak, különösen, hogy a japán beszállító eredetileg csak két, egyeként háromnapos tesztet tervezett be karácsonyig.

A Michelin F1-es részlegének vezetője, Nick Shorrock azonban megerősítette, cége készen áll abroncsokat szállítani jelenlegi partnereinek, ha igényt tartanak a francia gumigyártó termékeire a téli tesztidőszak során. A legtöbb csapatnak ugyanis az idény végéig érvényes szerződése van a Michelinnel.

Megbízható források szerint a McLaren már felkereste ez ügyben a Michelint, és abroncsokat kért novemberre, ám később lemondta megrendelését, miután a Bridgestone bejelentette, egy extra tesztprogramot tervez be november végére.

"Már kaptunk néhány felkérést egyes csapatoktól, hogy el tudjuk-e látni őket abroncsokkal a téli tesztekre. Ennek egyik oka nagy valószínűséggel az lehet, hogy még nincs mindenkinek érvényes szerződése a japánokkal az idei év végére" - mondta Shorrock. "A csapatok nyilvánvalóan minél előbb meg szeretnék kezdeni 2007-es autóik tesztelését, és azok összehasonlítását az idei modellekkel, melyhez abroncsokra van szükségük. A McLaren konkrét ajánlatot kért, de aztán elállt ettől."

"Természetesen nyitva áll az ajtónk partnereink előtt, de óráról-órára kisebb az esély arra, hogy megegyezzünk" - folytatta. "Ha valóban számítanak a segítségünkre, akkor minél előbb szólniuk kell, hogy úgy készüljünk. Mozgósítanunk kell embereket, akik a helyszínről tudják irányítani és felügyelni a munkát a teszteken."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!