Ecclestone: Alonso még nem nagy bajnok

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso idén megvédte 2005-ben megszerzett világbajnoki címét és ezzel a sportág nagyjai közé emelkedett. A Forma-1 elsőszámú vezetője, Bernie Ecclestone ennek ellenére sem tekinti még igazán nagy bajnoknak a spanyolt.
Vágólapra másolva!

Michael Schumacher visszavonulása után jövőre Fernando Alonso lesz az egyetlen világbajnok a mezőnyben. Ecclestone ezzel együtt a Reanult-val duplázó spanyolt még nem sorolja a nagy bajnokok közé, ahová az aprótermetű brit szerint például Schumacher és Senna tartozik.

"Alonso kétszeres világbajnok, de én már sokszor elmondtam, hogy számomra Senna volt minden idők egyik legnagyobb versenyzője, mert őt az egész publikum szerette"- nyilatkozta a spanyol médiának Ecclestone. "Fernnadónak még nem tökéletes a kapcsolata a rajongókkal, de ezen egy harmadik vb-cím biztosan sokat segítene. Én pedig biztos vagyok benne, hogy Alonso még legalább egy címet nyerni fog."

Ecclestone azért azzal is tisztában van, hogy a Spanyolországban tapasztalható Forma-1-őrület Alonsónak köszönhető: "Évekkel ezelőtt nagyon csekély volt az érdeklődés, de most Fernandónak köszönhetően fellendült a dolog."

"Rossz volt azt hallgatni a médiában, hogy Michael Schumacher visszavonulása után unalmas lesz a Forma-1. Most Fernando előtt nyitva áll az ajtó, hogy meghódítsa az F1-es rajongókat"- fejezte be a 75 éves guru.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!